ZBOG POPLAVA: Vlada Srbije traži pomoć od Rusije, Slovenije i EU!

Vlada Srbije je uputila pismo Vladi Ruske Federacije, Evropskoj komisiji i Vladi Republike Slovenije sa molbom za upućivanje humanitarne i tehničke pomoći za otklanjanje posledica poplava

Vlada Republike Srbije proglasila je vanrednu situaciju na teritoriji Republike Srbije, zbog opasnosti od poplava. Ova odluka je doneta na predlog Republičkog štaba za vanredne situacije, radi podizanja kapaciteta angažovanja svih subjekata zaštite i spasavanja, kao i otklanjanja posledica od elementarnih nepogoda izazvanih poplavama.

Vlada Srbije je uputila pismo Vladi Ruske Federacije, Evropskoj komisiji i Vladi Republike Slovenije sa molbom za upućivanje humanitarne i tehničke pomoći Srbiji za otklanjanje posledica poplava.

Vlada je naložila Republičkoj direkciji za robne rezerve da u cilju pružanja pomoći stanovništvu ugroženom od katastrofalnih poplava bespovratno isporuči 1.000 tona merkantilnog kukuruza, neophodnog za prehranu stoke na ugroženim područjima.

Podsetimo gotovo svi ministri obišli su najugroženija mesta i pomogli u evakuaciji ugroženih ljudi, a premijer Aleksandar Vučić helikopterom je dopremio hranu građanima Koceljeva i Uba.

(Telegraf.rs)