VELIKI GUBITAK: Preminuo Miljenko Dereta!

Osnivač Građanskih inicijativa i bivši narodni poslanik, preminuo je posle kraće bolesti u 64 godini života. U vreme otpora režimu Slobodana Miloševića 1996. sa grupom uglednih aktivista demokratske opozicije, antiratnog i nenacionalističkog pokreta osniva Građanske inicijative, udruženja građana za demokratiju i civilno obrazovanje, jedne od vodećih NVO u Srbiji i u regionu

U Beogradu je noćas posle kraće bolesti preminuo Miljenko Dereta (64), osnivač Građanskih inicijativa i bivši narodni poslanik, potvrđeno je u Građanskim inicijativama.

Miljenko Dereta je rođen u Beograd 1950. godine, gde je završio filmsku i TV režiju na Akademiji u Beogradu. Autor je mnogih programa iz oblasti kulture i više filmova.

U vreme otpora režimu Slobodana Miloševića 1996. sa grupom uglednih aktivista demokratske opozicije, antiratnog i nenacionalističkog pokreta osniva Građanske inicijative, udruženja građana za demokratiju i civilno obrazovanje, jedne od vodećih NVO u Srbiji i u regionu. Pokrenuo formiranje Federacije NVO Srbije (FENS) koja broji 460 članica.

Kao predstavnik LDP bio je narodni poslanik u mandatu 2012 - 2014. Vreme i mesto sahrane Miljenka Derete biće naknadno saopšteno.

(Telegraf.rs)