Lavrov stigao u Beograd!

- Veoma sam radostan što sam u Beogradu gde sam bio i pre godinu dana - rekao je Lavrov novinarima na aerodromu "Nikola Tesla" i dodao da je Rusija "visoko ocenila" dolazak predsednika Srbije Tomislava Nikolića u Moskvu i učešće Vojske Srbije na tamošnjoj Paradi pobede 9. maja

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov stigao je u posetu Srbiji, piše RTS. Na Aerodromu u Beogradu dočekao ga je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

NEŠTO SE KUVA: Putin pred paradu otpustio 20 generala!

Zvanični deo posete Beogradu ruski šef diplomatije Sergej Lavrov počeće u petak, kada će se sastati s predsednikom i premijerom Srbije.

- Veoma sam radostan što sam u Beogradu gde sam bio i pre godinu dana - rekao je Lavrov novinarima na aerodromu "Nikola Tesla" i dodao da je Rusija "visoko ocenila" dolazak predsednika Srbije Tomislava Nikolića u Moskvu i učešće Vojske Srbije na tamošnjoj Paradi pobede 9. maja.

- Visoko smo ocenili i to što se godišnjica pobede nad fašizmom svečano proslavila i u Beogradu, uz učešće premijera Aleksandra Vučića - rekao je ministar spoljnih poslova Rusije.

Lavrov je izrazio podršku predsedavanju Srbije OEBS-om i izrazio uverenje da će ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, tokom predsedavanja "donositi odluke koje su dobre za sve".

Glavne teme razgovora biće saradnja Srbije i Rusije, bilateralni odnosi, kao i srpsko predsedavanje OEBS-u, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Zvanični predstavnik ruskog Ministarstva spoljnih poslova Aleksandar Lukaševič rekao je ranije u intervjuu za RIA Novosti da Rusija opredeljenost Beograda za članstvo u EU ne smatra preprekom za jačanje odnosa s Rusijom. Poručio je da Srbija i dalje može da računa na podršku Moskve u zaštiti svog suvereniteta kada je reč o Kosovu.

(Telegraf.rs / Beta, RTS)