NEŠTO SE KUVA: Putin pred paradu otpustio 20 generala!

Interesantan je trenutak u kom je predsednik Rusije Vladimir Putin dlučio da izvrši promene u vojsci, samo jedan dan pred svečanu paradu 9. maja, kada će Kremlj ugostiti brojne svetske lidere

  • 63

Samo dan pre održavanja vojne parade povodom 70. godišnjice Dana pobede nad fašizmom, ruski predsednik Vladimir Putin otpustio je skoro 20 generala.  

Generali su otpušteni presedničkom odlukom, a među onima koji su se našli bez posla su i general-potpukovnik policije  Sergej Lavrov, šef kabineta za odnose s medijima Ministarstva unutrašnjih poslova, Andrej Filipčuk, kao i prvi zamenik komandanta centralne regionalne vojne komande Vladimir Padalko.

Interesantan je trenutak u kom je Putin dlučio da izvrši ove promene, samo jedan dan pred svečanu paradu 9. maja, kada će Kremlj ugostiti brojne svetske lidere. Vojna parada pokazaće rusku vojnu opremu, a članovi Vojske Rusije imaju značajan udeo u proslavi, prenosi Biznis insajder.

Otkazi su najavili velike promene u Vojsci Rusije. Modernizacija vojske jedan je od glavnih Putinovih prioriteta. Ona uključuje modernizaciju vone opreme, nuklearnog arsenala i reorganizaciju mornarice i ratnog vazduhoplovstva.

(Telegraf.rs / Izvor: businessinsider.com)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Patriota

    8. maj 2015 | 21:00

    Ako je ovo istina ne zaboravite da Putin nije samo predsednik nego i bivsi obavestajac KGB-a.Nije to odradjeno samo tek tako. .....

  • ĆupričaninSWE

    8. maj 2015 | 21:04

    Slušao sam skoro Jugoslava Petrušića ili je to možda bio Miroslav Lazanski, kaže da su generali jako bogati i bave se velikim biznisom. Njima ove sankcije nikako ne odgovaraju i samo je pitanje vremena kad će Putinu okrenuti leđa. Možda odgovor leži u tome...

  • Kosovo Srce Srbije

    8. maj 2015 | 23:03

    Putin zna!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA