OVAKO UŽIVAJU VOJVOĐANSKI POLITIČARI: Zarađuju 90.000 dinara, a zasedaju jednom mesečno!

Poslanici na platu od 54.000 hiljada dinara dobijaju i dodatak od 35.000. Ali na to, plaćeni su i za rad u poslaničkim odborima i radnim telima, pa na kraju mogu da inkasiraju i do 120.000 dinara

Godinama unazad poslanici Skupštine Vojvodine, bili su na glasu da primaju veće plate od njihovih kolega iz Republičkog parlamenata. Iako su im u međuvremenu smanjili plate, vojvođanski poslanici rado idu na posao, jednom mesečno, a sa još većim zadovoljstvom primaju platu.

Naime, 70 od 120 poslanika  opredelilo se za stalni rad u parlamentu.  Taj broj bi najverovatnije bio i veći da broj poslanika na stalnom radu u parlamentu nije limitiran posebnom odlukom.

OVAKO IZGLEDA NOVA ZASTAVA VOJVODINE: Srpska pokrajina od danas koristi DVA GRBA i DVE ZASTAVE! (FOTO)

- Poslanik zaposlen u Skupštini mesečno zarađuje oko 90.000 dinara, u taj iznos uračunata je plata od 54.000 i dodatak od 35.000 dinara. Onih 50 poslanika koji platu zarađuju van parlamenta, dobijaju samo dodatak - objašnjava Milorad Gašić, sekretar vojvođanskog parlamenta.

Poslanici imaju pravo i na nadoknade za učešće u radu radnih tela i poslaničkih grupa, pa im plata ode i na 120.000 dinara.

- Dnevnice za prisustvo sednicama ranije su isplaćivane, ali su u međuvremenu ukinute - kaže Gašić i dodaje da je aktuelni poslanički saziv od 2012. godine do danas ukupno održao 44 sednice, što je najveći broj u istoriji ovog parlamenta. To znači da su zasedali jednom, eventualno dva puta mesečno!

STEPINAC JE USTAŠKI VIKAR! Ovom izjavom srpski ministar ZAPALIO je Hrvatsku!

Potpredsednici pokrajinske vlade ne primaju nadoknadu za tu funkciju, nego za čelno mesto u resornom sekretarijatu koji vode.

Nadoknadu na poslaničku platu primaju šefovi poslaničkih grupa. Najveću platu u Skupštini Vojvodine ima njen predsednik, Ištvan Pastor i ona iznosi oko 110.000 dinara.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)