ZAPAD PROGLAŠAVA SRBE GENOCIDNIM NARODOM! Oni će glasati protiv Srbije i Rusije u Savetu bezbednosti UN! (ODLUKA U 16h)

U 16 časova počeće rasprava o rezoluciji o Srebrenici koju je podnela Velika Britanija, a ukoliko se ona usvoji Srbi će biti jedini narod koji je proglašen genocidnim

Savet bezbednosti UN danas u 16 časova u Njujorku će razmatrati predlog rezolucije o Srebrenici, koji je podnela Velika Britanija. Na stolu je i kontrapredlog Rusije, koji podržava Srbija, pa je epilog dešavanja i dalje neizvestan.

GORI SRBIJA - DA LI ĆE PUTIN IZDATI SRBE? Predsednik Rusije još uvek nije rekao NJET rezoluciji ZAPADA o Srebrenici!

Iz Londona je juče stigla konačna, šesta verzija rezolucije o Srebrenici, u koju su uključeni neki delovi ruske rezolucije, ali i dodatno zaoštreni delovi koji se odnose na genocid i silovanje dečaka u BiH.

Da bi rezolucija bila prihvaćena, potrebna je dvotrećinska većina, odnosno devet od 15 zemalja, uz uslov da nijedna od pet stalnih članica (SAD, Rusija, Kina, Francuska i Velika Britanija) ne stavi veto.

SRBI SU GENOCIDAN NAROD I SRBIJA TO MORA DA PRIZNA! Ovo je najnovija MONSTRUOZNA rezolucija o Srebrenici iz Londona!

RTS je javio da je u novoj rezoluciji pooštrena osuda negiranja genocida, ali da se u njoj više ne spominju imena Radovana Karadžića i Ratka Mladića, kao najodgovornijih za genocid, pošto oni još uvek nisu osuđeni.

Sednica bi trebala početi u 16 sati po našem vremenu, odnosno 10 sati po lokalnom.

ZA REZOLUCIJU GLASAĆE:

* Velika Britanija

* SAD

* Francuska

* Čad

* Jordan

* Litvanija

* Malezija

* Novi Zeland

PROTIV REZOLUCIJE SU:

* Rusija

* Kina

* Venecuela

* Španija

* Nigerija

* Čile

* Angola

(D. Z.)