POKUŠAJ UBISTVA PREMIJERA JE BIO ISPLANIRAN: Gašić otkrio bezbednosne propuste u organizaciji!

- Drugi deo koji nam je bio jako indikativan je i otvorena ograda. Na uzbrdici gde delagacija ne može brzo da ide da bi prišla do bine, bilo je otvoreno. To je neko namerno uradio - podvukao je Bratislav Gašić

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je da je bilo bezbednosnih propusta u organizovanju komemoracije žrtvama u Potočarima i da je kompletan napad na premijera Srbije planiran unapred.

OVAKO JE VUČIĆ ZAMALO NASTRADAO: Snimak koji objašnjava šta se tačno desilo u Potočarima (VIDEO)

- Pokušaj ubistva premijera Srbije se desio pre nepuna četiri sata - rekao je on TV Pink.

Gašić je rekao da člana Predsedništva BIH Bakira Izetbegovića kao jednog od organizatora komemoracije treba da bude sramota i istakao da njegov motiv i odgovornost treba da se otkrije u narednom periodu.

VUČIĆ POSLE NAPADA U SREBRENICI: Moja ruka prema bošnjačkom narodu ostaje ispružena! (FOTO) (VIDEO)

- Mi smo non stop radili na analizama bezbednosne situacije i imali naznake o pojedinim navijačkim grupama koje su pošle i iz Srbije, a i koje su organizovane u okviru BIH, ali one nisu ukazivale na to da tamo može da bude ovoliko mržnje koje je iskazano danas - rekao je Gašić.

ZA NAPAD NISU KRIVI GRAĐANI SREBRENICE: Tvrdi bivši ministar bezbednosti BiH!

On kaže da prostor kroz koji je premijer trebalo da prođe nije bio bezbedan i kao primer naveo to što je na jednom delu postojala samo plastična traka.

- Drugi deo koji nam je bio jako indikativan je i otvorena ograda. Na uzbrdici gde delagacija ne može brzo da ide da bi prišla do bine, bilo je otvoreno. To je neko namerno uradio - podvukao je Gašić.

HAOS U SREBRENICI: Napadnut Aleksandar Vučić! (FOTO) (VIDEO)

Evo kako su BOŠNJACI napali Vučića u Srebrenici! (VIDEO)

SKANDAL! Bošnjaci vikali ALAHU AKBAR i pogodili Vučića KAMENOM u LICE! (VIDEO)

Ministar odbrane je takođe ukazao na to da je "čovek koji je gađao premijera imao legitimaciju".

- Neko je morao da izvrši tu bezbednosnu proveru svih policajaca i svih onih koji mogu da se nađu blizu premijera. To znači da je kompletan slučaj bio planiran unapred - poručio je Gašić.

(Telegraf.rs / Tanjug)