VUČIĆ PRELOMIO - SRBIJA IDE NA IZBORE! Premijer odlučio da Srbi vanredno izađu na BIRALIŠTA

Premijer Srbije i lider SNS-a doneo je odluku da raspusti Skupštinu Srbije i da se raspišu VANREDNI PARLAMENTARNI IZBORI, evo i zašto

SRBIJA IDE NA VANREDNE PARLAMENTARNE IZBORE! Premijer Srbije i predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić doneo je odluku da raspiše vanredne izbore i raspusti Skupštinu Srbije! Tu odluku saopštio je nakon sednice GO stranke održane u Madlenijanumu.

(UŽIVO) DAN D ZA SRBIJU - ZASEDA VRH NAPREDNJAKA! SNS daje ZELENO SVETLO Vučiću da raspiše izbore

Odluka o raspisivanju izbora doneta je nakon sednice GO SNS-a koja je održana danas u 11 časova u Madlenijanumu, ali i posle konsultacija sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, koji je poručio da će podržati svaki stav Aleksandra Vučića i SNS.

Predsednik SNS i premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je odlučio da se ide na vanredne parlamentarne izbore kako bi se razrešio društveni sukob koji blokira reforme.

Vučić je na sednici Glavnog odbora SNS rekao da je vladi portreban pun mandat kako bi do 2020. dovršila započete refortme, koje su Srbije izvele na dobvar i siguran put.

DA LI JE OVO NAJAVA VANREDNIH IZBORA? Vučić traži od SNS dozvolu da u svakom momentu može da raspiše izbore!

On je rekao da je Srbija od kako je SNS preuzela vlast u stanju latentnog društvenog sukoba, i nailazi na ogroman otpor upravo stoga što je nastojala da razbije blok koji su činili tajknuni, političari i kriminalci, kojima nije bilo u interesu da Srbija napreduje i da se bilo šta menja.

Otpočeli smo sukob i sa njima i sa onima među nama kojima je vlast samo način za lično bogaćenje.

Centar otpora i ovoj vladi i pristojnoj i naprednoj Srbiji i politici reformi su pripadnici bivše loše vlasti i lažne elite koju je ta vlast stvorila i obezbedila im privilegije.

Tako će Srbija 24. aprila, radi uštede izaći u isto vreme na vanredne parlamentarne i redovne lokalne i pokrajinske izbore!

Premijer Aleksandar Vučić je obavio je konsultacije sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, koji je nakon sastanka rekao da će podržati svaku odluku koju donese predsednik Vlade Srbije i SNS.

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je ranije da odluku o raspisivanju vanrednih republičkih izbora neće donositi pod pritiskom dnevnih afera, već će se rukovoditi interesima države.

- Vidim da sada svi žele izbore. Svi kažu da Vlada Srbije nema legitimitet, da loše radi i da je narod protiv. To znači da postoji velika mržnja i otpor. To znači da ljudi treba da izaberu bolje - rekao je Vučić prilikom obilaska radova na projektu "Beograd na vodi".

Srbiju, rekao je, ka vanrednim izborima vodi loša atmosfera u društvu, ali odluka zavisi od toga da li će strukturne reforme moći da budu sprovedene uz izbore ili ne.

SCENARIO ZA RASPISIVANJE IZBORA!

Potpuno je isti kao i kada je premijer bio Ivica Dačić... Naime sadašnji predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić vratiće svoj mandat predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću i od njega zatražiti da raspusti Skupštinu Srbije i raspiše izbore.

Odluku o raspuštanju Skupštine i raspisivanje vanrednih izbora donosi predsednik Srbije u najkraćem mogućem roku, a sve do izbora nove Vlade Srbije, kabinet u ostavci nastavlja svoj rad.

ŠTA JE SVE UTICALO NA ODLUKU O VANREDNIM IZBORIMA:

* SNS je na vrhuncu snage, sa najvećim rejtingom

* Opozicija nikada nije bila slabija, mnoge stranke ostaće ispod cenzusa

* Na krilima uspeha na republičkom nivou SNS će povećati uspeh u Vojvodini i na lokalu

* Dobijaju se četiri nove godine mandata za reforme

* Demonstracija političke moći i ućutkivanje kritičara

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(D. Z.)