(VIDEO) SNS AKLAMACIJOM PODRŽAO VUČIĆA! Srbija ide na vanredne izbore, odlaže se IZBORNA SKUPŠTINA naprednjaka (FOTO)

Predsednik Srpske napredne stranke i premijer Srbije Aleksandar Vučić u svom govoru na GO naprednjaka doneo je odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora i zatražio podršku od ovog organa stranke, a funkcioneri SNS su aklamacijom doneli odluku da podrže predlog svog lidera

DAN D ZA SRBIJU! Srpska napredna stranka održana je danas u 11 časova sednicu GO stranke koja je zakazana na zahtev lidera naprednjaka i premijera Srbije Aleksandra Vučića koji će od funkcionera najjače partije u Srbiji i stožera vlade zatražio podršku da raspiše vanredne parlamentarne izbore! Nakon svog govora dobio je gromoglasan aplauz svih u sali Madlenijanuma!

13:00 - Vučić je dobio podršku za raspisivanje izbora aklamacijom - rekla je Maja Gojković koja se obratila medijima nakon dela sednice zatvorene za javnost, a kada je u pitanju datum održavanja vanrednih parlamentarnih izbora potpredsednica SNS kaže da će se to znati nakon konsultacija sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, ali i predsednikom pokrajinske vlade Bojanom Pajtićem.

- Takođe je podržana odluka da se Izborna skupština SNS-a odloži nakon vanrednih izbora u Srbiji - rekla je Gojković.

12:50 - Ovo je VUČIĆEV GOVOR kojim je rekao Srbima da idu na vanredne izbore! (FOTO)

12:05 - Vučić zatražio ODLAGANJE IZBORNE SKUPŠTINE naprednjaka!

11:40 - SRBI IDU NA IZBORE! Evo zašto je Vučić doneo odluku o raspisivanju vanrednih izbora

11:37 - Završen je deo sednice GO SNS-a otvoren za javnost. Funkcioneri naprednjaka iza zatvorenih vrata raspravljaju o daljim koracima, nakon toga predviđene su izjave za medije.

11:33 - VUČIĆ PRELOMIO - SRBIJA IDE NA IZBORE! Premijer odlučio da Srbi vanredno izađu na BIRALIŠTA

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

11:30 - U kampanji ćete me videti manje nego ikada, a radiću više nego ikada. Troškovi su minimalni. Ovo je revolucionarna promena za Srbiju. Mi se volje naroda nikada nismo plašili - rekao je Vučić koji je dobio ovacije tokom svog govora od svih funkcionera stranke.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

11:28 - Vučić doneo odluku da Srbija ide na vanredne republičke izbore!

11:13 - SRBI SE SPREMAJU ZA IZBORE?! Vučić od SNS "traži dozvolu" da raspusti SKUPŠTINU SRBIJE

- Godinu i 9 meseci prošlo je od kako smo formirali Vladu Srbije. Formirana je u teško vreme, kada smo bili zemlja bez nade, zemlja kojom su upravljali tajkuni. Preduzeli smo teške mere, one od kojih su svi drugi bežali. Ono na šta sam ponosan, radili smo marljivo. Postali smo pouzdan partner svim svetskim silama. Srbija je danas stabilna kako politički tako i ekonomski. Srbija je na dobrom putu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Imali smo hrabrosti da odemo u Brisel i da počnemo da rešavamo probleme Srba na Kosovu. Posle Briselskog sporazuma na KiM dobili smo preko 50 odsto podrške na izborima - rekao je on i dodao da je Vlada Srbije prva ušla u suštinske reforme koji će doneti bolji život građana.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

11:00 - Sala Madlenijanuma je prepuna, a očekuje se obraćanje predsednika SNS i premijera Srbije Aleksandra Vučića. Na sednici učestrvuje 505 članova GO.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

10:00 - Pojedini funkcioneri SNS-a i članovi GO naprednjaka već pristižu u Madlenijanum

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

9:17 - VUČIĆ ĆE DOBITI POVERENJE DA RASPIŠE IZBORE KAD ŽELI! Evo šta Maja Gojković kaže o zasedanju GO naprednjaka

- Ne sumnjam da će predsednik SNS danas dobiti poverenje na GO i da će mu biti data mogućnost da odluči o tome da li su potrebni izbori na republičkom nivou. Sigurno će odluka biti doneti u intresu građana - kaže Maja Gojković.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

9:00 - ODLUKA O VANREDNIM IZBORIMA BIĆE DONETA DANAS! Evo šta Stefanović kaže koji su to motivi ZA izbore

- Danas ćemo pre svega razgovarati o tome šta je budućnost Srbije vođeni tim interesima, budućnosti naših građana, boljitka, napretka, reformi, ekonomije, boljeg života ljudi - ti interesi će biti preovlađujući da li će predsednik doneti odluku da se na izbore ide ili ne - kaže Nebojša Stefanović.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

VEĆINA U SNS JE ZA IZBORE! Evo šta Igor Mirović kaže o raspuštanju Skupštine Srbije

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Srbi će, izvesno je u isto vreme birati vlast u republici, pokrajini i na lokalu, a to bi trebali da učine 24. aprila.

TREBA LI VUČIĆ DA RASPIŠE IZBORE? Evo šta srpski političari kažu o potrebi za VANREDNIM GLASANJEM u Srbiji

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Konačnu odluku o raspuštanju Skupštine Srbije doneće premijer i lider SNS Aleksandar Vučić nakon konsultacija sa funkcionerima naprednjaka i predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Upravo na zahtev Vučića danas se s početkom u 11 časova u sali Madlenijanuma održava sednica GO Srpske napredne stranke posle koje će sve biti mnogo jasnije.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Očekuje se da GO naprednjaka da "zeleno svetlo" lideru SNS i premijeru Srbije Aleksandru Vučiću da i pre stranačkih izbora, zakazanih za februar raspiše vanredne parlamentarne izbore i da to može učiniti u kom god trenutku želi.

Na početku sednice članovima Glavnog odbora obratiće se predsednik SNS, Aleksandar Vučić, i taj deo biće otvoren za javnost, nakon čega se sednica zatvara za javnost. Po završetku sednice, predviđene su izjave za medije.

Potpredsednik SNS-a Igor Mirović ocenio je da je sve više razloga za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, kao i da smatra da je većina članova Glavnog odbora stranke za njihovo raspisivanje.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Draginja

    17. januar 2016 | 11:53

    Zašto “dan D” za Srbiju? Ne vidim ništa strašno i tragično ako se Vučić odluči za vanredne parlamentarne izbore koji će višestruko manje stajati građane Srbije nego redovni jer se održavaju sa rednovnim pokrajinskim i lokalnim izborima. Šta je loše u pružanju mogućnosti građanima da se izjasne da li podržavaju politiku ekonomskih reformi, za koje mnogi kažu da su bolne? Šta je loše u pružanju mogućnosti opoziciji da Srbije pokažu i ubede ih da je Srbija i dalje mogla da obitava tako što bi trošila više nego što zarađuje, tako što bi tajkuni bliski pojedinim političarima i dalje pljačkali sve vredno u Srbiji i tako što bi građani Srbije i dalje morali da rade i zarađuju za preko 300 000 partihskih aktivista bivše grupacije DOS?

  • dejantoma87

    17. januar 2016 | 11:24

    Siguran sam da Vučić ima punu podršku svojih partijskih kolega! A i na izborima će odneti ubedljivu pobedu!

  • Porca

    17. januar 2016 | 11:55

    Srbija ce i na ovim izborima pokazati da veruje Vucicu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA