DA LI JE HRVATSKA SISALA VESLA I "GENIJALNO" REŠENJE HRVATA ZA MIGRANTE: Evo o čemu su ZAISTA razgovarali Milanović i Vučić

- Tu smo da zajedno napravimo posao dok EU ne uskoči, jer EU Srbiji, istini za volju, nije dala ništa. To isto treba reći. To treba promeniti – kaže premijer Hrvatske i otkriva šta je pričao sa premijerom Srbije

U utorak poslepodne, prvi put otkad je počela izbeglička kriza razgovarali su srpski premijer Aleksandar Vučić i hrvatski Zoran Milanović. Razgovor je, kako prenosi "Jutranji list", trajao dugo, a usledio je nakon odluke Vlade Hrvatske da se kroz granični prelaz na Bajakovu propuštaju kamioni s kvarljivom robom.

"HRVATSKA NIJE SISALA VESLA": Milanović ponudio Vučiću "genijalno" rešenje za migrante!

Izvor iz hrvatske vlade kaže da su Milanović i Vučić razgovarali o kretanju izbeglica kroz Srbiju.

VUČIĆ PORUČIO HRVATSKOJ: Imamo još 30 sati da se dogovorimo ili UVODIMO PAKET NAJOŠTRIJIH MERA!

U razgovoru se Vučić, navodno požalio kako je teško transportovati izbeglice, pa mu je Milanović u jednom trenutku predložio da će Hrvatska, ako treba, poslati autobuse na granicu s Makedonijom i pomoći da ih se transportuje prema granici s Mađarskom, ali i delom prema Hrvatskoj.

Vučić na to nije ništa konkretno rekao.

- Saslušao sam Zorana Milanovića, razgovarali smo pola sata i razumeo sam šta je muka Hrvatske i mi smo taj problem imali i to mnogo veći. Mi ne možemo određivati put izbeglicama, poštujemo njihovu slobodu kretanja, ali gledaćemo da svaku vrstu dogovora napravimo sa Hrvatskom jer je dogovor uvek bolji - rekao je Vučić na konferenciji za štampu šta je razgovarao sa kolegom iz Zagreba.

Hrvatski premijer napomenuo je kako je Hrvatska, dok to traje, uvek spremna primiti barem pola tih ljudi – “ali, ne može baš sve, nismo ni mi vesla sisali”.

- Eto, to je bio moj razgovor s Vučićem. Ponudio sam ovo kao rešenje i mislim da je to vrlo fer rešenje. U protivnom Srbija će dokazati da ne funkcioniše kao država - rekao je premijer Milanović i dodao:

- Tu smo da zajedno napravimo posao dok EU ne uskoči, jer EU Srbiji, istini za volju, nije dala ništa. To isto treba reći. To treba promeniti – smatra Milanović.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji list)