DA LI JE ĐENERAL DRAŽA BIO IZDAJNIK SRBIJE? Evo kako je izgledala njegova SMRTNA PRESUDA U OSAM TAČAKA! (VIDEO)

Smrtna presuda protiv đenerala Dragoljuba Draže Mihailovića koja je doneta 17. jula 1946. godine i njom su četničkom komandantu oduzeta sva građanska prava i to bez prava na žalbu

Iako je maja ove godine rehabilitovan, detalji sa suđenja četničkom vođi Dragoljubu Draži Mihailoviću, još uvek ne prestaju da intrigiraju javnost, kao i optužnica protiv čiče koja je sadržala je 47 tačaka, a u on je osuđen po osam tačaka.Nakon 70 godina od smrti Mihailovića, detalji iz optužnice ukazuju na osnovu čega je streljan čiča, i potvrđuju ideološku i političku pozadinu suđenja.

EVO KAKO JE STRELJAN DRAŽA I KO GA JE OVERIO METKOM U ČELO: Ispovest oficira koji je vodio Čiču na streljanje ZAPALIĆE SRBIJU! (FOTO)

PISMO KOJE JE ZAPEČATILO DRAŽINU SUDBINU: Evo zbog čega je Čerčil okrenuo leđa Dragoljubu Mihailoviću!

Četnički đeneral ubijen je protivno svim kodeksima u istoriji svetskog pravosuđa, jer nije dočekao da vidi ni pismeno obrazloženje presude, već je streljan dva dana po objavljivanju usmene smrtne kazne, 19. jula 1946. godine.

DRAŽA JE BIO MOJA SLABOST! Evo šta je Tito govorio o Čiči, a to je bila najveća DRŽAVNA TAJNA! (FOTO)

Evo po kojim tačkama iz optužnice je osuđen na smrt četnički vođa:

* Draža Mihilović je osuđen za izdaju naroda i otadžbine jer je sarađivao sa okupatorom, navodi se u prvoj tački optužnice. Prema presudi, Draža je od početka druge polovine 1941. godine do kraja okupacije organizovao i rukovodio oružanim četničkim formacijama.

* Dalje se navodi da je sarađivao sa kvislinškom vladom Milana Nedića i drugim slugama okupatorima.

* Draža je osuđen da je parolom borbe protiv komunizma izazavao građanski rat i ubijao rodoljube.

NAJVEĆA TAJNA DRAŽE MIHAILOVIĆA: Đeneralov najbliži saradnik bio je STALJINOV ŠPIJUN!

U presudi jedna od osam tačaka tereti Mihailovića da je pod lažnom parolom zaštite srpstva razbijao jedinstvo srpskog naroda u borbi protiv okupatora. Osuđen je i da je u skladu sa politikom okupatora razbijao bratstvo i jedinstvo naroda Jugoslavije , i što je raspirivao nacionalnu i versku mržnju.

Na kraju, u presudi ČIČI piše da je pred kraj rata organizovao terorističke bande i terorističke akcije.

Smrtna presuda protiv đenerala Dragoljuba Draže Mihailovića koja je doneta 17. jula 1946. godine i njom su četničkom komandantu oduzeta sva građanska prava i to bez prava na žalbu!

Viši sud u Beogradu, 14 maja 2015. godine, rehabilitovao je komandanta Kraljevske vojske u otadžbini  i vratio mu građanska prava koja su mu bila oduzeta u političko-ideološkom procesu komunističkog režima 1946. godine.

(Telegraf.rs)