SRBI POBEDILI HRVATE U EVROPSKOM PARLAMENTU?! Čiča Draža i Šešelj izbačeni iz najnovijih USLOVA Hrvatske Srbiji

Od Srbije se traži da uskladi svoju politiku s Briselom, da uvede sankcije Moskvi, a izraženo je i žaljenje zbog održanih vojnih vežbi sa Rusijom

Od 190 pristiglih sugestija na tekst rezolucije o napretku Srbije izvestioca Evropskog parlamenta Dejvida Mekalistera, o kome će se raspravljati danas u Briselu, najveće poslaničke grupe usaglasile su 15 kompromisnih amandmana, a odustalo se od mnogih bizarnih zahteva iz Hrvatske!

Rešite se Šešelja i ĐENERALA DRAŽE ili nema ništa od ulaska Srbije u EU! Evo šta sve Hrvatska TRAŽI od Srbije

Komitet za spoljne poslove Evropskog parlamenta izjasniće se danas o amandmanima na tekst o napretku Srbije Dejvida Mekalistera, a kako prenose "Večernje novosti" ostali su zahtevi da poglavlje 35 o Kosovu bude ključno u procesu pregovora Srbije sa EU, kao i da normalizacija odnosa sa Prištinom ostane važan uslov za članstvo u EU.

Od Srbije se traži da uskladi svoju politiku s Briselom, da uvede sankcije Moskvi, a izraženo je i žaljenje zbog održanih vojnih vežbi sa Rusijom.

Ipak, nisu prošli neki od bizarnih zahteva koji su stigli iz Hrvatske, kao što je revizija odluke o rehabilitaciji Dragoljuba Draže Mihailovića, a nema ni onih u kojima se pominje Vojislav Šešelj, kao ni doček Vladimira Lazarevića.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)