VOJSKA PODIŽE NAJVIŠI STEPEN PRIPRAVNOSTI! Vučić i srpski bezbednjaci o MIGRANTSKOJ KRIZI

Sednicu Biroa zakazao je premijer Srbije, a povod je bio najnovija situacija sa migrantima na "balkanskoj ruti" koja je dovela do toga da veliki broj njih čeka na granici sa našom zemljom

Biro za koordinaciju službi bezbednosti, na čelu sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, zasedao je popodne u Beogradu, gde je razmotrao mogućnost da zbog potencijalne eskalacije migrantske krize Vojska Srbije bude stavljena u naviši stepen pripravnosti.

Sve policijske službe i službe bezbednsoti u stanju su pripravnosti povodom migranstne krize, izjavio je  ministar pravde Nikola selaković nakon sednice Biro za koordinaciju službi bezbednosti.

On je dodao i da će Biro predložiti predsedniku države da sazove sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj će se raspravljati o sve većem usložnjavanju bezbednosne situacije u regionu.

Puna pripravnost službi, kako je naveo, podrazumeva i Vojsku Srbije, "koja će biti uključena u skladu sa važećim zakonodavstvom i o tome će odlučivati Savet za nacionalnu bezbednost i predsednik Republike".

Selaković je naglasio i da su sve službe bezbednosti dužne da štite granice Srbije sa svim državama sa kojima se graniči.

On je naveo da Srbija beleži sve veći priliv ekonomskih migranata koji su i agresivniji, ali da će naša država nastaviti da iskazuje svoje poštovanje prema svakom migrantu, posebno prema onima koji dolaze iz ratom zahvaćenih područja.

Selaković je rekao da Srbija neće podizati ograde i zidove.

"Srbija ostaje posvećena dosadašnjoj migranskoj politici, ali će na prvom mestu štiti sebe i svoje interese", rekao je Selaković.

Sednicu Biroa  zakazao je Aleksandar Vučić, a povod je najnovija situacija sa migrantima na "balkanskoj ruti".

Evropska komisija je ranije zatražila od zemalja na "balkanskoj ruti" da međusobno koordiniraju mere i sprovode zajednički evropski pristup izbegličkoj krizi.

(Telegraf.rs / Tanjug)