BELI ANĐEO ZA PRINCA ČARLSA! Evo šta će Vučić pokloniti PRINCU OD VELSA

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić pokloniće britanskom prestolonasledniku princu Čarlsu, koji dolazi u poseti Srbiji, ikonu Belog anđela

Ikona Belog anđela lični je poklon premijera Vučića princu od Velsa.

Inače, ikona predstavlja repliku čuvene freske iz manastira Mileševa, koja je na listi svetske baštine UNESKO, i nosi I kategoriju zaštite.

MISTERIOZNI SUSRET TITA I ČARLSA: Princ od Velsa bio je na TAJNOM ZADATKU u Jugoslaviji! OVO je MORAO da uzme od Broza (VIDEO)

Ova replika rađena je u ikonopisačkom ateljeu ženskog manastira Sv. Vaskrsenja Hristovog u Kaću, u Eparhiji bačkoj.

Daska na kojoj je ikona izrađena je od lipovog drveta. Tehnika slikanja koja je čini specifičnom i krajnje tradicionalnom jeste oslikavanje jajčanom tehnikom. Ikona je tradicionalno obložena 24- karatnim zlatnim listićima. Finalno je ukrašena srebrnim filigranom prizrenske škole. U filigranskom rišeljeu aplicirani su Svarovski cirkoni.

(UŽIVO) PRINC OD VELSA STIGAO U SRBIJU! Čarls i Kamila obilaze SRPSKE SVETINJE i sastaju se sa Vučićem, Nikolićem i Karađorđevićem

Britanski prestolonaslednik princ Čarls i njegova supruga vojvotkinja od Kornvola doputovaće u Beograd u okviru posete Srbiji i regionu.

Tokom boravka u Srbiji oni će razgovarati sa predsednikom Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem.

Tokom dvodneve posete imaće niz susreta, a jedino javno obraćanje princa Čarlsa biće drugog dana posete, na prijemu u Narodnoj skupštini.

I predsednik Srbije Tomislav Nikolić pripremio je poklone za princa Čarlsa i njegovu suprugu u znak dobrodošlice u Srbiji.

(Telegraf.rs)