Ivanić: Bošnjačka strana treba da prestane sa nepotrebnom retorikom i držanjem lekcija Srbiji!

Mladen Ivanić, srpski član Predsedništva BiH, posle susreta sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem u Mostaru izjavio je da je krajnje vreme da se spuste tenzije

Srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić istakao je danas da je krajnje vreme da se spuste tenzije na liniji Sarajevo - Beograd.

Bošnjačka strana treba da prestane sa nepotrebnom retorikom i držanjem lekcija Srbiji, rekao je Ivanić posle susreta sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem u Mostaru.

- Krajnje je vreme da se spuste tenzije. Bilo je previše negativnog prema Srbiji iz BiH u prošloj, pa i ovoj godini, bez ikakvog razloga. Podsetio bih na incident u Srebrenici, otkazivanje posete predsednika Srbije Tomislava Nikolića zbog Nasera Orića, te na nepotrebnu retoriku i držanje lekcija posle poslednjih presuda Haškog tribunala.

On je istakao da odnosi Srbije i BIH nisu nikada bili u problemima, jer u ime BiH mogu da govore samo tri člana Predsedništva zajedno.

HRVATSKA ISTRAJAVA U BLOKADI SRBIJE: Zagrebu od evropskih partnera stižu poruke kako bi bilo konstruktivno prekinuti spor

- Izetbegović je izneo lične stavove, koji nisu stavovi BiH. BiH smatra da u Srbiji ima dobrog i koretnog prijatelja - podvukao je Ivanić i dodao da će se to tako nastaviti i dalje.

Ivanić je istakao da je vreme da se na bošnjačkoj političkoj sceni stane s tim i umesto sukoba krene u zajednički razvoj i saradnju.

SRBIJA NEMA SPOR SA HRVATSKOM: Uradili smo sve što je do nas, smatra Vučić

Iz Srbije, prema njegovim rečima, takvih poruka saradnje je bilo i u prošloj i ovoj godini.

(Telegraf.rs / Tanjug)