Osam novih sudija položilo zakletvu u Skupštini! (VIDEO)

Maja Gojković rekla je novim sudijama da veruje da dati doprinos nastavku reformi pravosudnog sistema

Osmoro sudija koji su prvi put izabrani na sudijsku funkciju položili su danas zakletvu pred predsednicom narodne skupštine Srbije Majom Gojković.

Maja Gojković ponovo izabrana za predsednicu Skupštine Srbije

Zakletvu je položilo četiri sudije Privrednog suda u Beogradu, dvoje iz Osnovnog suda u Pančevu i dvoje iz Prekršajnog suda u Pančevu.

Predsednica skupštine Maja Gojković im je poželela uspešan rad i izrazila uverenje da će suditi nezavisno i nepristrasno, u skladu sa Ustavom i zakonom, isključivo po svojoj savesti i tako obezbediti pravično suđenje za svakog građanina i doprineti ugledu sudijske funkcije u Republici Srbiji.

- Verujemo da ćete tokom svog trogodišnjeg mandata u sudovima opšte i posebne nadležnosti, kao novoizabrani nosioci pravosudnih funkcija, pružiti značajan doprinos nastavku reformi pravosudnog sistema, u cilju stvaranja nezavisnog, modernog i efikasnog pravosuda i unapredenja vladavine prava u celini - navela ne predsednica parlamenta.

Za ponovni izbor Maje Gojković SPS, NS, SDPS, JS

Polaganju zakletve prisustvovao je ministar pravde Nikola Selaković, kao i drugi predstavnici najviših pravosudnih organa Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)