≫ 

Za ponovni izbor Maje Gojković SPS, NS, SDPS, JS

Zamenik šefa poslaničkog kluba SPS Aleksandar Antić rekao je da će socijalisti podržati izbor Gojkovićeve, jer je ona u prethodne dve godine vodila efikasan parlament, koji je sa vladom napravio krupne korake u izgradnji moderne Srbije

  • 1

Poslanici republičkog parlamenta debatuju danas o izboru Maje Gojković za predsednika skupštine, a podršku njenom reizboru najavile su poslaničke grupe SPS, SDPS, PUPS, JS i NS.

Vulin: Izbor Maje Gojković zavisi od toga da li će opozicija nastaviti da opstruiše rad Skupštine!

Zamenik šefa poslaničkog kluba SPS Aleksandar Antić rekao je da će socijalisti podržati izbor Gojkovićeve, kao znak političke korektnosti, uvažavanja činjenice da je lista oko SNS osvojila apsolutnu većinu, da su u prethodne četiri godine zajedno radili i pokušavali da menjaju Srbiju, da je Gojković u prethodne dve godine vodila efikasan parlament, koji je sa vladom napravio krupne korake u izgradnji moderne Srbije.

Poslanik SPS Ðorđe Milićević izjavio je danas da će ta partija podržati predlog da Maja Gojković bude reizbrana za predsednicu Skupštine Srbije. Milićević je podsetio da je SPS podržao Gojkovićevu i pre dve godine, kao i da će to učiniti danas, navodeći da su socijalisti zadovoljni načinom na koji je parlament radio.

- Zadovoljni smo načinom na koji je parlament dao odgovore na važna pitanja i smatramo da je skupština radila u najboljem interesu građana. Važno je da se u Srbiji nastave reformski procesi, a skupština je to u prethodnom periodu omogućila - rekao je Milićević u parlamentu.

Antić je rekao da veruje da će ceo posao biti završen bez bespotrebnih polemika i da veruje da je petak zaista za nama, da je to bilo jedno odmeravanje pulsa i da su se svi okrenuli poslu zbog kojih su ih građani poslali u parlament.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Izuzetno cenimo Dragoljuba Mićunovića. Mi nismo u petak podržali vašu odluku i ocenili smo da je to jedan nezabeležen čin u političkoj istoriji, duboko verujemo da na to niste imali pravo - kratko se Antić osvrnuvši se na prekid konstitutivne sednice.

Vučić: Ne vidim ništa skandalozno u prekidu sednice, neki su tek juče shvatili ko je izborni pobednik!

Dubravka Filipovski (NS) rekla je da je Gojković izuzetno radila u prethodnom skupštinskom sazivu, a kritikovala je prekid sednice, ali i to što su neke kolege prvog radnog dana objavljivale cene iz skupštinskog restorana, navodeći da su "vrlo svesno urušavali kredibilitet Skupštine".

Šef poslanika PUPS-a Milan Krkobabić rekao je da je da mu je imponovalo kada je kandidatkinja za predsednicu parlamenta ustajala i uzimala reč tokom rasprave, navodeći da je ona time pokazala političku hrabrost, koja je danas potrebna Srbiji.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Podršku reizboru Gojković najavila je i poslanička grupa SDPS, čiji je šef u parlamentu Milorad Mijatović rekao da je ona ostvarila velike rezulatate u prethodnom sazivu.

NASTAVLJENA SEDNICA SKUPŠTINE SRBIJE: Rasprava počela polemikom o prekidu prethodne sednice

Lider JS Dragan Marković Palma je naveo da Gojković ima veoma dobre reference za predsednicu Skupštine Srbije, jer je pobedila za gradonačelnika Novog Sada 2004. godine i već bila dobar predsednik skupštine. Kazao je i da Srbija nema vremena za čekanje, da su neophodne reforme, da se formira vlada, da stoje investicije jer se čeka na to, te pozvao poslanike da ubrzaju rad.

MIĆUNOVIĆ O NASTAVKU KONSTITUTIVNE SEDNICE: Opet neću dozvoliti zasedanje do ponoći

Poslanik DS Goran Ješić rekao je da se nikakva nedemokratska stvar nije desila u petak, da je Mićunović sjajno vodio sednicu, pa pozvao Gojković da na isti način vodi parlament.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA