Vučić zahvalan SAD, veruje u nastavak dobre saradnje

Vučić je na pitanje Tanjuga da li se prisustvo Kerija i sastanak sa njim uoči međuvladine konferencije može tumačiti kao dodatni podstrek jačanju pozicije Srbije u procesu pregovaranja, odgovorio da je zahvalan američkom državnom sekretaru, koji je podržao evropski put Srbije

Predsednik vlade Aleksandar Vučić zahvalio je danas SAD na podršci koju pruža evropskom putu Srbije, navodeći da veruje da će dve zemlje nastaviti takvu saradnju i u budućnosti.

OVO JE VELIKI DAN ZA SRBIJU: Otvorena poglavlja 23 i 24 (FOTO)

Vučić je na pitanje Tanjuga da li se prisustvo Kerija i sastanak sa njim uoči međuvladine konferencije može tumačiti kao dodatni podstrek jačanju pozicije Srbije u procesu pregovaranja, odgovorio da je zahvalan američkom državnom sekretaru, koji je podržao evropski put Srbije.

- Rekao mi je da je danas o tome govorio i sa ministrima inostranih poslova EU - rekao je Vučić, na konferenciji za novinare u Briselu, posle međuvladine konferencije na kojoj su otvorena poglavlja 23 i 24.

BRISEL "IZA ZATVORENIH VRATA": Počela Međuvladina konferencija, otvaranje poglavlja 23 i 24

On je rekao da je zahvalan i pomoćnici državnog sekretara SAD Viktoriji Nuland, koja je uložila mnogo napora u očuvanje stabilnosti zapadnog Balkana.

- Verujem da ćemo takvu vrstu saradnje nastaviti da imamo sa SAD - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)