Vučić: Svi protesti su dobrodošli, ali ne i nasilje

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u Briselu kako komentariše napad na gradonačelnika Beograda Sinišu Malog, rekao da su svi protesti dozvoljeni dokle god građani na proteste dolaze da pokazuju političku volju

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom događaja ispred skupštine grada Beograda, da je Srbija demokratska zemlja u kojoj su sve demonstracije i protesti dobrodošli, ali je nasilje nedopustivo.

OVO JE VELIKI DAN ZA SRBIJU: Otvorena poglavlja 23 i 24 (FOTO)

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u Briselu kako komentariše napad na gradonačelnika Beograda Sinišu Malog, rekao da su svi protesti dozvoljeni dokle god građani na proteste dolaze da pokazuju političku volju.

Vučić: Građani kritikuju, ali znaju da je put ka EU pravi

- Da bijete policajce i razbijate noseve, to je nedopustivo, i za to postoji krivično-pravna i prekršajno-pravna odgovornost - rekao je Vučić.

Premijer je zamolio sve koji misle da su nečije ćutanje, trpeljivost i strpljenje izraz slabosti da to shvate zapravo kao znak demokratske volje i političke snage.

- Ali, to ne znači da možete da činite krivično delo, očekujući da budete oslobođeni bilo kakve odgovornosti - poručio je Vučić.

Pogledajte vesti koje su obeležile današnji dan:

(Telegraf.rs / Tanjug)