Vučić: Junkera poštujem, ali njegovo upozorenje je lažna simetrija

Junker je u odgovoru na premijerovo pismo pozvao sve države u regionu da poštuju principe dobrosusedskih odnosa i pomirenja, te da ponovo uspostave i probleme rešavaju u dijalogu

Junkera poštujem, ali ne podnosim lažne simetrije, rekao je danas premijer Aleksandar Vučić povodom odgovora predsednika Evropske komisije Žan Kloda Junkera na njegovo upozorenje evropskim zvaničnima na širenje antisrpske politike u regionu, posebno u Hrvatskoj.

JUNKER ODGOVORIO VUČIĆU: I članice EU i kandidati da poštuju obaveze

- Neću ništa da kažem, jer Junkera izuzetno poštujem. O sadržaju pisma neću ništa da govorim. Ne podnosim kada se sve poistovećuje i kada se prave lažne simetrije i ravnoteže, mislim da to svi časni ljudi teže podnose. To je i odgovor na dileme zašto nećemo odgovaramo ni Hrvatskoj, ni bilo kome drugom. Za narod i za državu su nam rekli da je ''šaka jada'', ne za nekog političara, i to smo prećutali - rekao je Vučić novinarima.

STEFANOVIĆ O JUNKERU: Bolje da ništa nisu pisali

Premijer je rekao da je to prećutano "ne zato što smo slabi, već zato što smo dovoljno jaki da brinemo o svojoj budućnosti".

On je zaključio da bi svakako najviše poena dobio "kada bi brutalno odgovorio", ali neće, jer hoće da brine o budućnosti.

Dačić: EU promašila temu

Junker je u odgovoru na premijerovo pismo pozvao sve države u regionu da poštuju principe dobrosusedskih odnosa i pomirenja, te da ponovo uspostave i probleme rešavaju u dijalogu.

(Telegraf.rs/Tanjug)