Vučić razgovarao sa ambasadorom Holandije

Vučić je izrazio zadovoljstvo što se uvećavaju holandske investicije u Srbiji, pa je Holandija, sa uloženih oko šest milijardi evra, postala najveći investitor, dok holandske kompanije zapošljavaju oko 15.000 radnika

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Kraljevine Holandije Hendrika van den Dola kome je preneo zadovoljstvo zbog podrške te zemlje evropskim integracijama Srbije kao i povećanja holandskih investicija.

Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadora Južne Koreje (FOTO)

Premijer Vučić je zahvalio na pismu u kojem mu je holandski premijer Mark Rute čestitao na ponovnom imenovanju i poželeo da sa mnogo mudrosti i uspeha obavlja važnu dužnost, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Vučić je izrazio zadovoljstvo što se uvećavaju holandske investicije u Srbiji, pa je Holandija, sa uloženih oko šest milijardi evra, postala najveći investitor, dok holandske kompanije zapošljavaju oko 15.000 radnika.

Vučić i Dodik u Vladi Srbije: Evo o čemu će razgovarati!

On je takođe istakao značaj kontinuirane podrške Holandije evrointegracijama Srbije, koja je posebno došla do izražaja tokom predsedavanja te zemlje Evropskoj uniji u prvoj polovini ove godine.

Ambasador Van den Dol je ocenio da je jasna opredeljenost Srbije za nastavak evropskog puta, kao i da je vidljiv napredak u sprovođenju društvenih i ekonomskih reformi.

To stvara i bezbednije poslovno okruženje, rekao je holandski ambasador, što se, kako je ocenio, vidi i kroz veći interes za investiranje u Srbiji.

On je naveo nekoliko holandskih kompanija koje uskoro počinju da posluju u Srbiji ili šire već postojeće poslovanje.

Ambasador je izrazio nadu da će biti održana dinamika otvaranja poglavlja u pregovorima o pristupanju Srbije Evropskoj uniji i naglasio konstruktivnu ulogu Srbije u očuvanju regionalne stabilnosti, navedeno je u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)