TAHIRI TVRDI: Srbija pokušava da okupira imovinu Telekoma Kosova

Kosovska delegacija tvrdi da je srpska strana tražila proširenje sporazuma o telekomunikacijama, kroz postavljanje antena širom Kosova, kojim je imala nameru da okupira imovinu Telekoma Kosova, tvrdi Edita Tahiri

Kosovska ministarka zadužena za dijalog sa Beogradom Edita Tahiri tvrdi da je tokom razgovora u Briselu prištinska delegacija "kategorički odbijala zahteve srpske strane koji su izlazili van okvira sporazuma o telekomunikacijama", ali navodi da je postignut "mali napredak u nekim aspektima".

Bez dogovora Beograda i Prištine o telekomunikacijama

- Kao što je ranije rečeno, srpska strana je tražila proširenje sporazuma o telekomunikacijama, kroz postavljanje antena širom Kosova i imala je nameru da okupira imovinu Telekoma Kosova. Delegacija Kosova je odgovorila srpskoj strani da su ove crvene linije postavljene sporazumom telekomunikacijama i da ne dopuštaju odstupanja od sporazuma - rekla je Tahiri posle razgovora u Briselu, prenosi sajt kos sev.info.

Delegacije Beograda i Prištine nisu postigle dogovor o primeni Sporazuma o telekomunikacijama, a direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić ističe da Beograd nije pristao na stvaranje "telekomunikacionih enklava" za Srbe.

BORBA ZA INTERNET NA KOSOVU: Nastavak dijaloga u Briselu

Ðurić je u izjavi novinarima u petak u Briselu rekao da delegacija Beograda nije prihvatila uspostavljanje presedana da naša imovina bude predstavljena kao svojina Pošte i Telekoma Kosova.

- Nismo pristali na stvaranje telekomunikacionih enklava za Srbe - rekao je Ðurić na kraju petog dana ovonedeljne runde tehničkog dijaloga Beograda i Prištine.

(Telegraf.rs/Tanjug)