Dačić o migrantskoj krizi: Vlada priprema mere za zaštitu nacionalnih interesa

Pripremamo mere koje će zaštititi nacionalne interese u migrantskoj krizi, kaže Dačić

Srbija neće dozvoliti da bude najveća žrtva migrantske krize, pa vlada priprema mere za zaštitu nacionalnih interesa, rekao je Ivica Dačić.

40 miliona evra pomoći Srbiji od EU zbog migranata

- Zatvaranje granica nije isto što i podizanje ograde, ali u svakom slucaju Srbija se nalazi u situaciji kada mora veoma pažljivo da osluškuje šta se dešava - rekao je ministar spoljnih poslovaističući neophodnost stalnog kontakta sa zemljama koje se nalaze u gornjem delu Balkanske rute.

On je istakao da je Srbija pokazala koliko je humana po pitanju migranata.

Nikolić: Moraćemo da zatvorimo granicu za migrante

U kakavom položaju će biti Srbija, takođe, dosta zavisi i od ishoda odnosa EU i Turske, dodao je ministar spoljnih poslova Srbije.

Dačić je rekao da se juče sastao sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, koji je sa divljenjem pričao o srpskoj politici u vezi sa migrantskom krizom, kao i da se prethodno video i sa ministrom spoljnih poslova Mađarske Peterom Sijartom.

ORBAN POSLE REFERENDUMA NAJAVIO AMANDMAN NA USTAV: "EU nas ne može prisiliti da primimo migrante"

Dačić kaže da su oni zadovoljni ishodom referenduma o migrantima iako nije uspeo pošto nije izašlo 50 odsto birača, jer je 98 odsto njih bilo protiv prijeka kvota za prihvat migranata.

Orban tvrdi da migranti ugrožavaju bezbedan način života u Evropi!

Kako je rekao Dačić, to znači da Mađarska neće menjati poziciju prema migrantima, što za Srbiju znači da neće biti promena na granici.

(Telegraf.rs/Tanjug)