Mandić: Crna Gora će povući priznanje Kosova!

Ukoliko Demokratski front pobedi na izborima, obećali su ispravljanje višedecenijske nepravde prema onima koje je pljačkao Đukanovićev režim

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić obećao je da će Crna Gora povući sramno priznanje lažne države Kosovo koje je verifikovala vlada Mila Đukanovića, kao i  sankcije Rusiji, a o članstvu u NATO-u će pitati narod na referendumu, ukoliko njegova stranka pobedi na parlamentarnim izborima 16. oktobra.

ĐUKANOVIĆ PORUČIO SRBIMA: "Nismo hteli da vam naškodimo priznanjem Kosova, to je ranije izgubljena bitka" (VIDEO)

Cilj Nove srpske demokratije, članice Demokratskog fronta, je rušenje vlasti DPS-a.

- Naša borba je počela 13. jula prošle godine u Beranama, a od 27. septembra smo sa narodom bili na ulici i branili dostojanstvo Crne Gore, izloženi torturi, suzavcima, pendrecima, šok-bombama, hapšenjima. Naš cilj je rušenje vlasti DPS, a ne popravljanje režima iznutra kako to, očigledno, nameravaju neki u opoziciji koji po naredbi trećih sekretara američke ambasade u Podgorici planiraju da opet budu u vladi sa DPS - rekao je Mandić.

Smatra da je Crna Gora sada na pogrešnom putu, i da je zato trenutna vlast izgubila podršku naroda.

- Ona je sada na pogrešnom putu. Milo Đukanović je vodio politiku koja nije imala podršku većine građana, već u interesu stranih sila, pogotovo NATO. Svaka politika koja nema većinsku podršku naroda u čije ime se vodi je pogrešna politika. Demokratski front će to ispraviti.

Narod Crne Gore treba da se sam izjasni oko članstva Crne Gore u NATO, i o tome ne smeju odlučivati međunarodni moćnici.

- Među njima prednjače ambasade NATO država u Podgorici. Đukanoviću su zauzvrat odobravali izborne krađe i neograničenu vlast. Čak su mu i onda kada je bio gotovo oboren, posle protesta DF, podvodili delove opozicije kako bi odbranili njegovu premijersku funkciju - rekao je Mandić.

NOVI PROTESTI U PODGORICI: Demokratski front najavio još veće demonstracije (FOTO) (VIDEO)

Ukoliko pobede na izborima, obećali su ispravljanje višedecenijske nepravde prema onima koje je pljačkao Đukanovićev režim.

- Ispravićemo nepravdu. Milovi rođaci, kumovi, prijatelji i partneri iz sveta organizovanog kriminala su postali maltene gospodari Crne Gore. Naša vlada će prva u regionu izvršiti jednokratno opraštanje dugova za struju, vodu i komunalije - kaže Mandić.

(Telegraf.rs/Novosti)