ISKLJUČI NASILJE: Predstavljene mere u borbi protiv nasilja u porodici (VIDEO) (FOTO)

Akcija "Isključi nasilje" predstavljena u Domu Narodne skupštine, uz poruku da će država ubuduće imati "nultu toleranciju" prema nasilnicima, kao i da će pobediti u toj borbi

U Skupštini Srbije predstavljena je kampanja "Isključi nasilje". Kampanju je predstavila ministarka pravde Nela Kuburović, a prisutnima su se obratili i potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković.

SRBIJA GOVORI VELIKO NE NASILJU U PORODICI: Poslanici danas o zakonu koji će obuzdati siledžije

Ministarka pravde Nela Kuburović za Telegraf: ZA PROGANJANJE, POLNO UZNEMIRAVANJE I PRINUDNI BRAK IĆI ĆE SE U ZATVOR! (VIDEO)

Ministarstvo pravde pokrenulo je danas akciju "Isključi nasilje" kojom se ukazuje da je statistika u oblasti porodičnog nasilja poražavajuća, uz poruku da će država ubuduće imati "nultu toleranciju" prema nasilnicima, kao i da će pobediti u toj borbi.

Ministarka pravde Nela Kuburović navela je da se zakonskim predlozima o kojima se raspravlja u parlamentu, izmenama Krivičnog zakonika i Predlogu zakona o sprečavanju nasilja u porodici, sistemskim merama radi na sprečavanju nasilja.

- Veliki značaj zakona je što unapređuje saradnju između svih organa sa ciljem da se spreči naslje i pomogne žrtavama . rekla je Kuburović izražavajući nadu da će ih poslanici podržati.

Predsednica parlamenta Maja Gojković očekuje da će izmene Krivičnog zakonika i Predlog zakona o sprečavanju nasilja u porodici usvojiti do 25. novembra kada se obeležava Dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da su ta zakonska rešenja prava prilika da se pokaže jedinstvo Srbije.

On je ukazao da se tim rešenjima daje mogućnost državnim organima da se efikasnije bore protiv nasilja u porodici.

(Telegraf.rs)