Poslanici kritikuju Rističevića zbog tvita o bolesti deteta, on krivi DS

Poslanici dela opozicionih partija danas su tražili da Srpska napredna stranka reaguje i osudi poslanika Marjana Rističevića zbog tvitova o teško bolesnoj jednogodišnjoj ćerki jednog od poslanika Demokratske stranke

Poslanici opozicije zatražili su od predsednika Vlade da zauzme stav povodom tvita poslanika Marijana Rističevića, koji je optužio Dejana Nikolića iz Demokratske stranke da koristi bolest jednogodišnje ćerke za političku kampanju. Rističević odgovara da nije ni spomenuo dete i da je DS sam otkrio ime roditelja i pacijenta.

PLJUVANJE I PSOVANJE: Prekinuta sednica Skupštine, sukob poslanika Dosta je bilo i Rističevića

NIJE BILO BEZBEDNOSNIH PRETNJI PO UČESNIKE ODBORA: Gojković o incidentu na sednici

Rističević je u jednom od tvitova napisao: "DS su čudo. Ćerki jednog od njih 2015. platio 460.000 evra operacije u inostranstvu. Ove godine su sami odbili RFZO da bi pravili kampanju".

Poslanici DS-a, pokreta "Dosta je bilo", Dveri, SDS-a, LDP-a, LSV-a, SDPS-a izrazili su u parlamentu nezadovoljstvo zbog tog Rističevićevog postupka. Na pres-konferenciji oni su rekli da su solidarni sa kolegom Dejanom Nikolićem.

- Zgroženi smo načinom na koji se odnosi (Rističević) prema njemu, svim ljudima koji su mu pomogli da skupi sredstva i svim roditeljima koji imaju sličan problem u zemlji - rekao je Goran Ćirić iz DS-a.

Poslanik SDPS-a i predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava Meho Omerović rekao je da je uznemiren pre svega kao čovek, što je jednogodišnja devojčica, koja se bori za život, postala predmet tvita.

- Neshvatljivo je da se na takav način deca zloupotrebljavaju - rekao je Omerović, upitavši se šta treba da se desi da se neki poslanici kazne i kada će se odrediti gde je granica koja se u političkim "obračunima" ne sme prelaziti.

Rističević je, povodom optužbi opozicije, rekao da nije ni spomenuo dete.

- Ako neko napiše 'sram vas bilo, lečimo decu SMS porukama', normalno je da kaže da je RFZO dva puta platio i da je spreman da plati i treći put i da ono što gospodin Šutanovac radi ne odgovara istini - rekao je Rističević.

- S obzirom da je DS otkrio ime roditelja i pacijenta, ja neću da se spuštam na njihov nivo, to nije za politiku. Ja za razliku od DS-a to nikada neću učiniti - rekao je Rističević.

(Tanjug/Telegraf.rs)