NIJE BILO BEZBEDNOSNIH PRETNJI PO UČESNIKE ODBORA: Gojković o incidentu na sednici

Bezbednosnu procenu poslanika ne može niko da traži, jer su poslanike izabrali građani, kaže Gojković

  • 1

Atmosfera na skupštinskom Odboru za evropske integracije nije bila takva da je sada potrebna bezbednosna procena poslanika, odgovorila je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, na pitanje Telegrafa da prokomentariše najavu predsednice skupštinskog Odbora za evropske integracije Marinike Tepić da će od nadležnih službi zatražiti bezbednosnu procenu pre održavanja naredne sednice.

ISKLJUČI NASILJE: Predstavljene mere u borbi protiv nasilja u porodici (VIDEO) (FOTO)

O KRIVIČNOM ZAKONU I NASILJU U PORODICI: Skupština Srbije danas nastavlja sa radom

Gojković je kazala i da takvu procenu ne može niko da traži, jer su poslanike izabrali građani.

Prošle nedelje, naime, šefu Delegacije EU Majklu Davenportu nije bilo omogućeno da predstavi Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije, a poslanici SRS i Dveri tražili su, između ostalog, da se dokument prevede na srpski, da se sednica odloži dok Srbija ne uđe u EU, da im se obrati neko drugi a ne Britanac čija zemlja izlazi iz Unije...

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Ne znam na šta je mislila, mene nije obavestila o tome. Bezbednosnu procenu koga i čega? Bezbednosnu procenu u odnosu na poslanike ne može niko da traži, poslanici su ovde izabrani od strane građana - izjavila je Gojković i dodala da od poslanice Tepić očekuje pojašnjenje.

Gojković je ponovila da sastanak Odbora za evropske integracije nije bio dobro pripremljen, navodeći da je sada obezbeđen prevod na srpski jezik.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ubeđena je, međutim, kako je rekla, da su poslanici koji su onemogućili Davenportu da predstavi izveštaj to učinili s namerom da medijski naprave "jedan ružan događaj po ugled zdanja".

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA