PRVA SEDNICA VLADE U 2017: Realna projekcija BDP-a (FOTO)

Vlada Srbije je današnjoj sednici, prvoj u ovoj godini, analizirala razvoj sistema statističkih analiza efekata pojedinih mera u saradnji sa Zavodom za statistiku, Sekretarijatom za javnu politiku i direktorima javnih preduzeća.

Vlada Republike Srbije održala je danas sednicu na kojoj je analiziran razvoj sistema statističkih analiza efekata pojedinih mera u saradnji sa Republičkim zavodom za statistiku, Sekretarijatom za javnu politiku i direktorima javnih preduzeća.

JEDAN POZIV MENJA SVE: Čekajući Vučićevu odluku o predsedničkom kandidatu (FOTO)

DOBRA VEST IZ BRISELA: Moguće otvaranje novih poglavlja u februaru

Analizirana je realna projekcija BDP-a sa proizvodne strane što podrazumeva planske projekcije poslovanja za sva javna preuzeća i, tamo gde postoji mogućnost, i za velika privatna preduzeća, kao i trendne projekcije za privatni sektor po delatnostima.

Takođe, analiziran je razvoj sistema detekcije i blagovremenog upozoravanja na promene u trendu rasta indikatora poslovanja, a pre svega makroekonomskih indikatora (proizvodnja, izvoz, bruto dodata vrednost).

Na sednici je analiziran i razvoj sistema indikatora za podršku odlučivanja Vlade o merama podrške rastu i održivosti tog rasta.

(Telegraf.rs)