Srbija je ključna zemlja za stabilnost regiona: Ministar Fakibaba preneo Vučiću pozdrave Erdogana

Predsednik Vučić zamolio je turskog ministra za povećanje kvota za izvoz goveđeg mesa i suncokretovog ulja iz Srbije u Tursku

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom hrane, poljoprivrede i stočarstva Republike Turske Ahmetom Ešrefom Fakibabom koji u Beogradu boravi sa velikom delegacijom turskih privrednika, povodom otvaranja Poljoprivrednog foruma Srbija-Turska.

SUTRA U PODNE: Zakazan telefonski razgovor Vučića i Zaeva

Vučić sa ambasadorima Nemačke, Britanije i UAE: Evo o čemu su razgovarali (FOTO)

Predsednik Vučić naglasio je da je Srbija spremna da sarađuje sa Turskom u svim sferama iz oblasti poljoprivrede. On je izrazio zahvalnost predsedniku Erdoganu zbog toga što, kako je istakao, razume Srbiju i što pokazuje poštovanje prema našoj zemlji.

Predsednik Vučić zamolio je turskog ministra za povećanje kvota za izvoz goveđeg mesa i suncokretovog ulja iz Srbije u Tursku.

Ministar Fakibaba istakao je da je Srbija ključna zemlja za stabilnost regiona i onoliko koliko je važna za Balkan, Srbija je važna i za Tursku, i obećao značajnije povećanje trgovinske razmene između dve zemlje. On je predsedniku Vučiću preneo pozdrave turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

(Telegraf.rs)