POKS: Izaći ćemo na ulice da prikupimo potpise za spomenike Karađorđevićima

Na ovaj način, sigurni smo, pokazaćemo koliko je u našem narodu prisutno interesovanje za obnovu kraljevine, kažu u 
Pokretu obnove Kraljevine Srbije

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) podržava predlog Udruženja Kraljevina Srbija za podizanje spomenika Kralju Petru I Oslobodiocu i Kralju Aleksandru I Karađorđeviću Ujedinitelju, u Beogradu.

Pokret obnove Kraljevine Srbije samostalno izlazi na izbore u Beogradu (FOTO)

U tom cilju, kažu u POKS-u,  izaći će na ulice Beograda i organizovati peticiju u svrhu prikupljanja potpisa građana. Na ovaj način, sigurni smo, pokazaćemo koliko je u našem narodu prisutno interesovanje za obnovu kraljevine, ističu u ovoj stranci.

- Inicijativa za spomenike Karađorđevićima je pokrenuta povodom stogodišnjice Prvog svetskog rata i obeležavanja jedne od najvećih pobeda našeg naroda u istoriji. Cilj je da se na dostojanstven način obeleži ovaj istorijski trenutak u nastupajućoj 2018. godini i tako izrazi počast i zahvalnost mnogobrojnim žrtvama naših predaka predvođenim velikanima iz dinastije Karađorđević – izjavio je narodni poslanik Žika Gojković, predsednik POKS-a.

Pokret obnove Kraljevine Srbije podneo je nedavno istovetan predlog i istakao značaj postojanja ovih spomenika u prestonici Srbije.

(Telegraf.rs)