Konačno otkrivena tajna Vulinove crne uniforme

Ministarstvo odbrane odgovorilo na optužbe Vojnog sinidikata

- Crna uniforma koju nosi ministar odbrane Aleksandar Vulin nije vojna uniforma, već zaštitno-tehnička odeća i dodaju da njeno nošenje nije protivno zakonu - odgovor je Ministarstva odbrane Srbije na otvoreno pismo Vojnog sindikata Srbije upućeno Vulinu.

U njemu se apeluje na Vulina da prestane da nosi crnu uniformu nepoznatog porekla kada posećuje vojne jedinice, jer time "bruka slavnu srpsku uniformu". Naveli su i da ministar odbrane noseći crnu uniformu, uporno krši Zakon o Vojsci, ali i Pravilnik o vojnim uniformama i oznakama činova Vojske Srbije.

Srpski vojnici dobili novu uniformu: Plitke čizme, kratke jakne i polo majice postaju obavezne (FOTO)

Kako piše Insajder, Ministarstvo odbrane ih je obavestilo da uniforma koju nosi ministar Aleksandar Vulin predstavlja zaštitno-tehničku odeću, koju su nosili i prethodni ministri - Boris Tadić, Dragan Šutanovac, Bratislav Gašić i Zoran Đorđević, kao i državni sekretari i pomoćnici ministra.

- Identičnu radno - zaštitnu opremu nose državni sekretari i pomoćnici ministra odbrane, što je u skladu sa Pravilnikom o opštim logističkim potrebama u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije - navedeno je iz Ministarstva.

VIDEO: Su-57 ruski borbeni avion budućnosti

(Telegraf.rs/Beta)