Da li će sutra biti izvedena "rizična akcija" na severu Kosova? Evo šta poručuje Kosovska policija

Prištinski mediji objavljuju da će Kosovska policija izvesti "rizičnu akciju" na severu u subotu i da bi zato mogli da budu "organizovani neredi"

U jeku spekulacija, ali i upozorenja o mogućim nemirima na severu Kosova, kao i povlačenju uniformisanih pripadnika kosovska policije sa godišnjih odmora, oglasili su se i organi reda sa Kosova zvaničnim saopštenjem.

Sutra ističe rok za formiranje Statuta ZSO, iz Srpske liste poručuju: Ne verujemo da će Priština ispuniti svoj deo dogovora

Oni su demantovali "informacije i izjave" da su "uključeni u različite scenarije" koje su, kako su naveli - objavili pojedini portali.

Iz policije nije precizirano na koje konkretno informacije reaguju, ali navode da su one "neosnovane i štetne", te pozivaju građane da ne budu "žrtve dezinformacija i spekulacija".

Portal Veriu.info objavio je sinoć vest da će Kosovska policija izvesti "rizičnu akciju" na Severu u subotu i da bi zato mogli da budu "organizovani neredi". Poslanik u kosovskoj skupštini iz redova Samoopredeljenja, Dželal Švecla, sinoć je u emisiji KTV-a naveo da se boji "eskalacije situacije na Severu", podsećajući na to da je Kosovska policija prekinula odmor svojim uniformisanim pripadnicima.

- Kosovska policija, kao jedna od glavnih institucija za sprovođenje zakona, reaguje na neke izjave i objave nekoliko medija/portala o navodnoj uključenosti Kosovske policije u različite scenarije, i radi fer i tačnih informacija, informišemo građane zemlje i medije da su bilo čije takve izjave i objave neosnovane i štetne za zemlju, jer utiču na povećanje tenzija i stvaraju neizvesnost među građanima Republike Kosovo - stoji u saopštenju KP-a.

Izlistali su takođe svoje zadatke, te građanima poručili:

- Tako da ohrabrujemo sve, a naročito građane – da ne postanu žrtve dezinformacija i spekulacija, već da pokažu poverenje u rad Policije Kosova i njenu ustavnu i pravnu posvećenost za red, mir i opštu sigurnost zemlje - stoji u saopštenju.

(Telegraf.rs)