To što je uradila Marinika Tepić je van pameti: Živković udario na bivšu saradnicu

Razumem da neko promeni politički stav i po pet-šest puta, ali barem to uradite na formalno ispravan način - naglasio je Živković

Odgovarajući na pitanje o izbacivanju iz Kluba samostalnih poslanika i o potezu Marinike Tepić, lider Nove stranke Zoran Živković je rekao da je to urađeno "bez trunke pameti". Podsećamo, Klubu samostalnih poslanika od nedavno su se priključili nekadašnji funkcioneri i poslanici Dosta je bilo Ana Stevanović i Branislav Mihajlović, dok su Živković i Aleksandra Čabraja isključeni. Nova šefica poslaničkog kluba je Marinika Tepić.

- Razumem da neko promeni politički stav i po pet-šest puta, ali barem to uradite na formalno ispravan način - naglasio je Živković.

Prema njegovim rečima, ako je neko hteo da napusti poslanički klub od pet članova bilo je bolje da ga sam napusti, a time i ukine, pa formira novi, nego da nekog izbacuju.

Živković je objasnio da je njemu i Aleksandru Čabraji "poturano na potpis" da sami napustaju klub, a kada to nije uspelo, predsednici Skupštine dostavljen je dopis o promeni sastava poslaničkog kluba sa dva dodata imena, a bez njihovih.

- To je urađeno protivno propisima i uz saglasnost predsednice parlamenta - konstatovao je Živković.

Upitan o stavu prema vanrednim izborima, Živković je rekao da mogu biti i u junu, ali sa valjanim obrazloženjem zašto se održavaju 10 meseci pre redovnih.

- Mnogo je važnije da to raspisivanje podrazumeva normalno ponašanje medija i omogućavanje normalne kontrole izbornog procesa, uz prethodnu kontrolu biračkih spiskova - istakao je Živković.

(Telegraf.rs/Fonet)