Marinika Tepić na čelu Kluba samostalnih poslanika, Živković tvrdi da je laž da nije član: Priprema da Đilas dobije poslanički klub?

Zanimljivo je da je do promena došlo u trenutku kada opozicija bojkotuje parlament

  • 42

Klub samostalnih poslanika promenio je sastav i predsednika, u njemu više nema poslanika Nove stranke Zorana Živkovića ni nekadašnje poslanice Dosta je bilo Aleksandre Čabraje, a od skoro na čelu kluba je Marinika Tepić.

Na sajtu Skupštine Srbije piše da je zamenik šefa poslaničke grupe Sonja Pavlović nekadašnja poslanica DJB.

U poslaničkom klubu su još Jovan Jovanović, koji je i pre bio u Klubu samostalnih poslanika, dok su pridošlice takođe bivši DJB Ana Stevanović i Branislav Mihajlović.

Marinika Tepić je za list "Danas" rekla da je promenjen sastav poslaničkog kluba, da su Živković i Čabraja odlučili da ne ostanu u tom klubu, pa da su ih zamenili Ana Stevanović i Branislav Mihajlović da se klub ne bi raspao, s obzirom da je potrebno pet poslanika da bi poslanički klub bio formiran.

Ana Stevanović - Printskrin: Youtube/Odvale politicara

Živković je, međutim, za "Danas" rekao da je laž da je odlučio da ne bude više član tog kluba, navodeći da se za izlazak iz kluba mora potpisati izjava koju on nije potpisao.

- Iza mojih leđa i Zorana Živkovića sastav je promenjen gotovo preko noći uz niz neregularnosti. Dogovor je napravljen perfidno bez našeg znanja sa ciljem da postane poslanički klub jednog od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Đilasa. Uveliko se spekuliše da će potpredsednica te Đilasove stranke koja bi uskoro trebalo da se formira biti Marinika Tepić. Trenutno je u tom klubu borba za pozicije kao i novoj stranci i Savezu za Srbiju, a jasno je da nas dvoje nismo potpisnici Sporazuma sa narodom - rekla je Čabraja.

Ana Stevanović negira da se iza formiranja kluba krije namera da Đilas u parlament uđe na "mala vrata" i dobije poslanički klub bez izbora.

- Promena sastava kluba je čisto tehničke prirode obzirom da su Živković i Čabraja odlučlili da napuste klub mi smo uleteli u celu tu priču da sačuvamo klub. Bane i ja samo i dalje samostalni poslanici koji podržavaju opoziciju, učestvuju u protestima, potpisnici smo i Sporazuma sa narodom, ali o ulasku u Đilasovu stranku i našem pozicioniranju tamo nismo uopšte pričali - rekla je Stevanović.

(Telegraf.rs/Beta/Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA