Stigao prvi od pet Erbasovih helikoptera za Vojsku Srbije (FOTO)

Helikopter je juče oko 11h poleteo iz Graca pod privremenom nemačkom civilnom registracijom rezervisanom za Erbas D-HADD

Prvi Erbasov laki višenamenski helikopter H145M za RV i PVO Vojske Srbije isporučen je Srbiji, prenosi portal Tango six.

U pitanju je helikopter kojeg je šira javnost prvog i videla tokom posete ministra odbrane Srbije fabrici Erbasa u novembru prošle godine. To je (14501) prvi od pet vojnih primeraka koji je isporučen Srbiji, navodi Tango six.

U pitanju je helikopter kojeg je šira javnost prvog i videla tokom posete ministra odbrane Srbije fabrici Erbasa u novembru prošle godine. To je (14501) prvi od pet vojnih primeraka koji je isporučen Srbiji-Foto: mod.gov.rs

Helikopter je juče oko 11h poleteo iz Graca pod privremenom nemačkom civilnom registracijom rezervisanom za Erbas D-HADD.

Kako je Tango Six već ranije objavljivao, "14501" biće namenjen za borbeno traganje i spasavanje. Od opreme ima FLIR-ov Star Safire 380HDC, TRAKKA far za traganje, dizalicu, fiksnu instalaciju za "fast-rope" iskakanje i WSPS sistem, "makaze" za sečenje naponskih i drugih kablova.

Prethodno je potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović govorio je o značaju nabavke helikoptera i rekao da će oni doprineti efikasnosti policije.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović govorio je o značaju nabavke helikoptera i rekao da će oni doprineti efikasnosti policije-Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Nastavljamo da investiramo u opremanje naših jedinica, jer hoćemo da pripadnici naše policije, pogotovo specijalne i posebnih jedinica, budu najsavremenije opremljeni - istakao je tada Stefanović.

VIDEO: Ovo je nova letelica u akciji spasavanja

(Telegraf.rs)