Brnabić održala hitan sastanak sa ministrima zbog zagađenja vazduha

Zagađenost vazduha u prestonici nedeljama unazad je prekomerna, a u Gradskom zavodu za javno zdravlje juče su rekli da se kvalitet vazduha meri i menja na svakih sat vremena

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sazvala je za danas hitan sastanak u vezi sa kvalitetom vazduha i merama koje se preduzimaju, saopšteno je iz vlade Srbije.

Sastanak je počeo danas u 15 časova, a ovo su zaključci sa njega.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Na sastanak su bili pozvani zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, ministri zaštite životne sredine, rudarstva i energetike i zdravlja Goran Trivan, Aleksandar Antić i Zlatibor Lončar potom direktor policije Vladimir Rebić, pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović i direktork Zavoda za javno zdravlje Dušanka Matijević, saznaje Telegraf.

Zagađenost vazduha u prestonici nedeljama unazad je prekomerna, a u Gradskom zavodu za javno zdravlje juče su rekli da se kvalitet vazduha meri i menja na svakih sat vremena.

Beograd i mnogi gradovi Srbije danima imaju neke od najviših indeksa zagađenosti vazduha. Zbog nepovoljnih vremenskih uslova, magle i odsustva vetra štetne čestice se sve više skupljaju, ne odlaze visoko u atmosferu već se zadržavaju blizu tla.

(Telegraf.rs)