Pripadnicima Vojske Srbije nije dozvoljeno da u uniformama uđu u Crnu Goru. Vulin: Nema provokacija

To se desilo uoči puta u Rovca kod Kolašina, gde je planirano da ministar odbrane Republike Srbije položi venac kod spomenika Pavlu Bulatoviću

Srpska vojna delegacija, na čijem je čelu ministar je Aleksandar Vulin, na kratko je zaustavljena na granici sa Crnom Gorom, jer im crnogorske vlasti nisu dozvolile da uđu u uniformama. Ministar odbrane ubrzo se oglasio i Tanjugu rekao da nisu tačni navodi pojedinih medija da je srpskoj delegaciji zabranjen ulazak u Crnu Goru, već da je vojna delegacija morala da se presvuče i skine uniforme, posle čega su ušli u zemlju.

On je rekao da je potom prisustvovao litirgiji u manastiru Kostrokovača u Rovcima kod Kolašina, gde je završena liturgija za ministra odbrane SRJ Pavla Bulatovića, koji je ubijen pre 20 godina.

- Ovde sam da odam poštu borcu za zajedničku državu Srbije i Crne Gore i da podsetim na život Srba u Crnoj Gori. Ne očekujem nikakve provokacije, zato i putujem bez pratnje crnogorske policije - rekao je kratko ministar odbrane za Sputnjik.

Crnogorske vlasti u ponedeljak posle podne najpre izdale dozvolu delegaciji Ministarstva odbrane, koja je podrazumevala da oni u Kolašin mogu da dođu u uniformama. Međutim, tokom večeri su pozvali našeg ambasadora u Podgorici Vladimira Božovića na hitan sastanak, saopštivši mu da dozvola za uniforme - više ne važi.

Foto: Mod.gov.rs

Svetu liturgiju u manastiru Kostrikovača, saopštilo je Ministarstvo odbrane, služio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, a prisustvovali su članovi porodice Pavla Bulatovića, poslanici Demokratskog fronta i Socijalističke narodne partije Crne Gore i brojni građani.

Foto: Mod.gov.rs

Posle liturgije, Vulin je položio venac kod spomenika Pavlu Bulatoviću u Rovcima.

Bulatović je ubijen u atentatu 7. februara 2000. godine u Beogradu i sahranjen u rodnom mestu Gornji Rovci kod Kolašina.

(Telegraf.rs/Tanjug)