Obradovića izneli iz Skupštine, držeći ga za ruke i noge: Duvao u pištaljku i vikao "dole Vlada"

On nije hteo da napusti salu, pošto su mu izrečene dve opomene, i nastavio je da zviždi i da viče “dole Vlada” i “dole Vučić”

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović napravio je danas incident Skupštini Srbije, kada je na početku sednice ušao u salu za zasedanja i poceo da duva u pištaljku, pored govornice.

Predsednica Skupštine Maja Gojković izrekla je dve opomene Obradoviću, posle čega mu je oduzela reč i isključila ga sa sednice.

Gojković je potom odredila pauzu od 15 minuta, kako bi obezbeđenje izvelo Obradovića i citirala propis koji kaže da, ako poslanik odbije da se udalji posle izrečene mere, predsednik nalaže službi za održavanje reda da izvrši meru udaljenja.

On nije hteo da napusti salu, nastavio je da zviždi i da viče "dole vlada" i "dole Vučić", a sve vreme je stajao pored šefa srpske diplomatije Ivice Dačića.

Upitan zašto to nije uradio u sali sa svog poslaničkog mesta, tako što bi se javio za reč i sve to rekao, Obradović kaže da bi mu isključili mikrofon.

Ponovio je stav da se vanredno stanje ukida da bi se sproveli izbori.

Poslanici u sali uglavnom stoje i čekaju rasplet, a u jednom trentuku obezbeđenje je prišlo Obradoviću i pozvalao da ga napusti salu, na šta je lider Dveri “zamolio da mu niko ne prilazi na manje od dva metra”.

Kako saznajemo od izvora iz Skupštine, njega je obezbeđenje u jednom trenutku, za ruke i noge iznelo iz skupštinske sale. Dok su ga udaljavali, Obradović je držao zastavu Srbije koja je bila iza mesta predviđenog za predsedavajućeg.

Pogledajte fotografije:

(Telegraf.rs)