Vreme čitanja: oko 1 min.

Završene današnje konsultacije poslaničkih grupa o preporukama ODIHR o izbornim uslovima

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pored predsednice parlamenta Ane Brnabić i predstavnika vladajuće koalicije i dela opozicionih poslanika, sastanku su prisustvovali i američki ambasador Kristofer Hil, kao i šef delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre

  • 10
Skupština Srbije  Ana Brnabić Foto: Tanjug/Sava Radovanović

U Skupštini Srbije završen je današnji sastanak poslaničkih grupa vlasti i opozicije na kome se raspravljalo o preporukama ODIHR-a o izbornim uslovima.

Pored predsednice parlamenta Ane Brnabić i predstavnika vladajuće koalicije i dela opozicionih poslanika, sastanku su prisustvovali i američki ambasador Kristofer Hil, kao i šef delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre.

Sastanku su prisustvovale stranke vladajuće koalicije, koalicije "Srbija protiv nasilja", kao i predstavnici poslaničke grupe "Mi - glas iz naroda".

U parlament su došli Milenko Jovanov, Marina Raguš, Sandra Božić (SNS), Ivica Dačić, Snežana Paunović (SPS), Branimir Jovanović (SDPS), Edin Đerlek (SPP), Elvira Kovač (SVM), Stefan Krkobabić iz PUPS-a.

Iz opozicije su bili Biljana Đorđević (Zeleno-levi front), Marinika Tepić (S SP), Miroslav Aleksić (Narodni pokret Srbije), Zoran Lutovac, Dragana Rakić, Srđan Milivojević (DS), kao i predstavnici poslaničke grupe "Mi - glas iz naroda".

Na poziv se nisu odazvali predstavnici koalicije NADA, "Ekološkog ustanka" i poslaničke grupe "Mi glas iz naroda - prof.dr Branislav Nestorović".

Prisustvovali su i predstavnici civilvnog sektora koji se bave izbornim procesom - CRTA, CeSid, Tranparentnost Srbija.

Na dnevnom redu sastanka je bila primena preporuka ODIHR-a iz konačnog izveštaja posmatračke misije o izborima za narodne poslanike održanim 17. decembra 2023. godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strahinja

    11. april 2024 | 13:27

    Zelimo, gradjanima Beograda da sto pre dobiju gradonacelnika i odbornike

  • Strahinja

    11. april 2024 | 13:09

    Nadamo se, da je postignut dogovor izmedju vlasti i opozicije

  • Ivan

    11. april 2024 | 13:10

    Valjda će se konačno dogovoriti na obostrano zadovoljstvo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA