Vučić izjavio saučešće povodom smrti Đorđa Marjanovića: "Izuzetno me je pogodila ta vest"

- Bio je pevač koji je svojim jedinstvenim nastupom obeležio jednu od najlepših epoha naše muzike - naveo je predsednik Srbije

Foto: ATA Images

Legendarni pevač Đorđe Marjanović preminuo je u 89. godini usled posledica korona virusa, a saučešće njegovoj porodici je, pored ostalih, izjavio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Izuzetno me je pogodila vest o smrti Đorđa Marjanovića, pevača koji je svojim jedinstvenim scenskim nastupom obeležio jednu od najlepših epoha naše muzike. Izražavam najdublje saučešće porodici, kolegama i poštovaocima njegove muzike - naveo je Vučić na svom Tviter nalogu.

Vest o smrti legendarnog pevača zatekla je i premijerku Anu Brnabić, koja je takođe izjavila saučešće porodici.

- Izražavam najiskrenije saučešće porodici i prijateljima Đorđa Marjanovića, legendarnog pevača koji je obeležio jednu epohu naše muzičke scene. Njegove pesme ostaće u trajnom sećanju. Neka mu je večna slava - navela je ona.

Povodom Marjanovićeve smrti oglasila se i ministarka kulture, Maja Gojković koja je uputila telegram saučešća.

- Sa velikom tugom primila sam vest o smrti legende naše muzičke scene. U ovom tužnom trenutku, u ime Ministarstva kulture i informisanja i svoje lično ime izražavam iskreno saučešće - navela je ona.

Đorđa Marjanovića ćemo pamtiti kao velikog muzičara, koji je uvek plenio pozitivnom energijom, osmehom i vedrinom na sceni. Tokom svoje karijere, duge više od pola veka ostavio je brojne hitove koji će ostati u sećanju generacijama koje su sa njima odrastale. ''Zvižduk u osam'', ''Plavo u plavom'', ''Stidljiva serenada'', su samo neke od bezvremenih pesama po kojima cemo ga večno pamtiti."

(Telegraf.rs)