Petković: Kurtijevi specijalci demolirali prostorije OIK u Kosovskoj Mitrovici

Petković je objavio fotografije demoliranih prostorija OIK u Kosovskoj Mitrovici

PA

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković objavio je na svom Tviter nalogu da se Kurtijev teror nad Srbima nastavlja, postavivši slike demoliranih prostorija OIK u Kosovskoj Mitrovici.

- Nastavlja se Kurtijev teror nad Srbima, njegovi specijalci upali su malopre i u prostorije OIK u Kosovskoj Mitrovici, sve razvalili, polupali, razbacali, pokušavajući da inastaliraju svoje biračke komisije - naveo je on.

Petković je dodao da je narod je ogorčen, ali odlučan da ne naseda na Kurtijeve provokacije.

Podsetimo, on je ranije danas rekao da je Kurti na sever Кosova i Metohije poslao policiju sa dugim cevima u prostorije opštine Zubin Potok kako bi nasilno pokušao da pripremi teren za održavanje svojih nelegalnih izbora.

- Reč je o najbrutalnijoj demonstraciji sile i izazivanju novih tenzija i provokacija od strane Prištine koja nasiljem i jednostranim merama pokušava da sprovede svoje nelegalne, protivpravne i jednostrane mere i izazove novu destabilizaciju prilika na terenu. Sve ovo Aljbin Кurti je tempirao i režirao dok se u Tirani održava samit EU- Zapadni Balkan, kao što je tokom samita u Berlinu pozvao na rušenje Briselskog sporazuma i hapšenje Nenada Đurića- rekao je Petković.

Video: Ovim dogovorom nema nikakvih kazni Kurtija, sačuvali smo mir: Petković posle pregovora u Briselu

(Telegraf.rs)