≫ 

Petković: Kurti dugim cevima u Zubinom Potoku priprema teren za nelegalne izbore

Reč je o najbrutalnijoj demonstraciji sile i izazivanju novih tenzija i provokacija od strane Prištine koja nasiljem i jednostranim merama pokušava da sprovede svoje nelegalne, protivpravne i jednostrane mere i izazove novu destabilizaciju prilika na terenu, kaže Petković

  • 1
Petar Petković Printskrin: Tanjug

Aljbin Kurti danas je na sever Кosova i Metohije poslao policiju sa dugim cevima u prostorije opštine Zubin Potok kako bi nasilno pokušao da pripremi teren za održavanje svojih nelegalnih izbora, izjavio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

"Reč je o najbrutalnijoj demonstraciji sile i izazivanju novih tenzija i provokacija od strane Prištine koja nasiljem i jednostranim merama pokušava da sprovede svoje nelegalne, protivpravne i jednostrane mere i izazove novu destabilizaciju prilika na terenu. Sve ovo Aljbin Кurti je tempirao i režirao dok se u Tirani održava samit EU- Zapadni Balkan, kao što je tokom samita u Berlinu pozvao na rušenje Briselskog sporazuma i hapšenje Nenada Đurića", kaže Petković.

Dodaje da ovako izgleda takozvana demokratija i vladavina prava Aljbina Kurtija – dok zabranjuje Srbima da učestvuju na izborima i referendumu, istovremeno dugim cevima, puškama i nasiljem pokušava da spovede svoje izbore na severu pokrajine.

"Očigleda je Кurtijeva namera da nasiljem i oružjem preotme četiri srpske opštine na severu Кosova i Metohije i u njima na nelegalnim i nelegitimnim izborima instalira albanske predstavnike. Pozivamo Srbe da ostanu mirni i ne nasedaju na provokacije čiji je jedini cilj izazivanje sukoba i krize na severu Кosova i Metohije, jer sve što naš narod želi jeste poštovanje prava i sporazuma, prava na ostanak i opstanak na svojim vekovnim ognjištima, napominje Petković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA