Musliju: Spomenik se neće rušiti, niti izmeštati!

- Albanci neće dozvoliti pomeranje ili rušenje spomenika poginulim borcima Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe u centru Preševa. Probaćemo da ga legalizujemo - kaže lider Pokreta za demokratski progres

Lider Pokreta za demokratski progres Jonuz Musliju je nakon zajedničkog sastanka s liderima albanskih partija s juga Srbije u Preševu izjavio da Albanci neće dozvoliti pomeranje ili rušenje spomenika poginulim borcima Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe u centru Preševa.

Musliju, član Koalicije Albanaca preševske doline, koja ima jedno poslaničko mesto u Skupštini Srbije, izjavio je da je na sastanku albanskih lidera dogovoreno da "nema pomeranja spomenika poginulim pripadnicima OVPBM" i da će "danas biti sednica Skupštine Opštine Preševo koja će spomenik legalizovati".

- Na sastanku u Preševu razmotrili smo i nalog inspekcije Ministarstva pravde koji je stigao u opštinu Preševo da spomenik OVPBM bude uklonjen, na šta imamo pravo žalbe. Opštine u Srbiji imaju zakonsko pravo da legalizuju spomenike na svojoj teritoriji i to će danas učiniti odbornici SO Preševo - kazao je Musliju.

Sastanku u Opštini prisustvuju predsednik Partije za demokratskeo delovanje Riza Halimi, predsednik opštine Preševo i Demokratske partije Albanaca Ragmi Mustafa, Pokreta za demokratski progres Jonuz Musliju, Demokratske unije doline Skender Destani, Demokratske unije Albanaca Rahmi Zuljfiju i Demokratske partije Nagip Arifi.

Sastanku prisustvuje i načelnik opštinske uprave Muhamed Abdulahu.

(D. Z. / Beta)