Predsednica Majki Srebenice izbačena iz UN!

Za vreme govora Tomislava Nikolića u sedištu UN u Njujorku na debati o radu Tribunala, predsednica Udruženja "Majke Srebrenice" podigla je transparent na kome je pisalo "Republika Srpska, genocidna", nakon čega je izbačena iz sale

Predsednica Udruženja "Majke Srebrenice" Munira Subašić izvedena je iz sale u kojoj se održava javna debata o radu međunarodnih krivičnih sudova, jer je tokom govora predsednika Srbije Tomislava Nikolića podigla transparent na kome je pisalo "Republika Srpska, genocidna".

Ona je skupu prisustvovala u svojstvu posmatrača, na poziv predsednika Generalne skupštine UN Vuka Jeremića i nije imala pravo da se obraća.

Dok je predsednik Srbije Tomislav Nikolić govorio, ona je otkrila majicu sa natpisom Srebrenica i pokušala da podigne transparent na kome je pisalo "Republika Srpska, genocidna", ali su joj tada prišli pripadnici obezbeđenja UN i izveli je iz sale.

Subašić je posle toga ispraćena iz zgrade UN i nije joj dozvoljeno da u njoj boravi. Predsednik Srbije tokom ovog incidenta nije prekidao govor.

(Telegraf.rs / Tanjug)