DOGOVOR U BRISELU NA VIDIKU: Priština ublažila stav, očekuje se postizanje sporazuma!

Nakon devete runde dijaloga Beograda i Prištine moguće je očekivati da dođe do postizanja kompromisa jer su kosovski zvaničnici došli u Brisel sa znatno ublaženim stavovima

Nakon devete runde dijaloga Beograda i Prištine u Briselu pod patronatom visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, najverovatnije, doći će do dogovora dve strane, saznaje Telegraf.rs!

Kako saznaje naš portal iz dobro obaveštenih izvora, Priština je pod naletima diplomatske ofanzive Beograda popustila u svojim dosadašnjim tvrdim stavovima i vrlo je moguće da dve strane dođu do kompromisnog rešenja.

- Prema najavama iz Prištine, Hašim Tači je spreman na kompromis i na popuštanje u svojim stavovima, a prema prvim informacijama oni su svoje "crvene linije" u nekim segmentima spustili čak i ispod Ahtisarijevog plana, te nije nemoguće da kompromis bude postignut - kaže naš sagovornik.

Da je sporazum izvestan, nagovestio je i potpredsednik SNS-a Nebojša Stefanović u izjavi za B92 da Srbija očekuje povoljniju ponudu iz Brisela i dodao da je nagoveštaje o tome dobio od potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

(D. Z.)