Nataša Mićić najplaćeniji poslanik u 2012!

Poslanica LDP-a je sa kase podigla 2,6 miliona dinara, dok je najveće troškove za telefoniranje ostvarila Slavica Đukić Dejanović - 30.000 dinara

U Skupštini Srbije u 2012. godini najveće primanje od 2,6 miliona dinara ostvarila je poslanica LDP Nataša Mićić, a "najštedljiviji" su bili poslanici Vesna Rakonjac (SNS), Nenad Popović (DSS) i Aleksandar Senić (DS) budući da iz skupštinskog budžeta nisu primili ni dinar na ime plate.

Na putovanja najviše su potrošili poslanici DSS i SNS Miloš Aligrudić i Dragan Nikolić - Aligrudić, koji je i predsednik skupštinskog Odobra za spoljne poslove, na putovanja u inostranstvo u prošloj godini potrošio je oko 1,2 miliona dinara, dok se Nikolić izdvojio po najviše novca potrošenog na putovanjima u zemlji – 778.433 dinara.

Za plate poslanika u prošloj godini, računajući i zarade parlamentaraca u prethodnom sazivu, kao i aktuelnom koji je izabran nakon đurđevdanskih izbora, izdvojeno je nešto više od 539 miliona dinara - od toga najviše je “otišlo” na demokrate 116,7 miliona dinara, potom na naprednjake 75,7 miliona dinara, pa na poslanike URS 44,8 miliona.

Slede poslanici DSS sa 39,9 miliona dinara, koliko su “koštale” njihove plate, pa socijalisti sa 28,2 miliona, liberali sa 26, 7 miliona dinara. Iza njih su poslanici NS sa 19,2 miliona, LSV 10,6 miliona, million manje potrošili su poslanici JS i SPO-DHS S, dok su na začelju tabele poslanici SDPS sa potrošenih 8,3 miliona, sandžačka demokratska partija sa 6, 1 milion i Zajedno za Srbiju sa 4,9 miliona.

Parlamentarci su pokazali štedljivost i kada je reč o reprezentaciji, pa su tako poslanički klubovi za te svrhe ukupno potrošili 37.600 dinara.

Statistika kaže da je SNS na ime reprezentacije potrošila 23.400 dinara, LSV 9.600, SPO-DHS S 4.500, dok ostali klubovi nisu imali takve troškove, a nijedan poslanik pojedinačno prošle godine nije "primao goste" na račun Skupštine Srbije.

(D. Z. / Tanjug)