VUČIĆ NA KOSOVU: Država je uz Srbe, ne plašite se briselskog sporazuma! (FOTO)

- Ponekad donosimo odluke koje su teške, ali država ne može bez svog naroda, a ni narod ne može bez svoje države - rekao je prvi potpredsednik Vlade Srbije u Leposaviću

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić doputovao je jutros na Kosovo i Metohiju gde će razgovarati sa Srbima i njihovim političkim predstavnicima o briselskom sporazumu.

Vučić je u Leposaviću rekao da briselski sporazum nije savršen, ali da sa njim ne treba plašiti narod i da će država biti uz Srbe na Kosovu.

Prema njegovim rečima, sporazum je ono što se moglo najviše učiniti u ovom vremenu, a Srbija čini što je moguće i činiće to i ubuduće u korist svog naroda.

- Srbija jeste uz svoj narod, neće ga ostavljati i gleda u budućnost. Ponekad donosimo odluke koje su teške, ali država ne može bez svog naroda, a ni narod ne može bez svoje države - rekao je Vučić u izjavi posle sastanka sa episkopom raško-prizrenskim Teodosijem.

U poslepodnevnim satima prvi potpredsednik Vlade Srbije će u severnoj Kosovskoj Mitrovici razgovarati sa odbornicima četiri opštine.

Vojnici nemačkog kontigenta Kfota iz baze "Noten hil" kod Leposavića postavili su kontrolni punku, a na kolovozu su džakovi sa peskom.

(S. S.)