MRKIĆ: Ubeđen sam da ćemo dobiti datum

- Dugo sam u ovom poslu, ali u svojoj diplomatskoj karijeri još nikad nisam bio na sastanku na kome sam čuo toliko pohvala našoj vladi - rekao je Mrkić posle trosatne večere u sedištu Evropske službe za spoljne poslove u Briselu

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić izjavio je, posle radne večere sa kolegama iz Evropske unije i zemalja kandidata kod šefice evropske diplomatije Ketrin Ešton, da je lično ubeđen da će Srbija u junu dobiti datum za početak pregovora o pridruživanju.

- Dugo sam u ovom poslu, ali u svojoj diplomatskoj karijeri još nikad nisam bio na sastanku na kome sam čuo toliko pohvala našoj vladi - rekao je Mrkić posle trosatne večere u sedištu Evropske službe za spoljne poslove u Briselu.

Mrkić je kazao da su Srbija, kao i dijalog Beograda i Prištine, bili dominantna tema tokom večere, kojoj su, osim ministara 27 zemalja članica EU, prisustvovali i šefovi diplomatija Turske, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske i Islanda.

- Svi koji su uzimali reč, uključujucći i baronesu Ešton, u superlativima su govoroli o našoj spoljnoj politici - rekao je šef srpske diplomatije i naglasio da su potezi, koje Srbija vuče, po opštem mišljenju ispravni, i da su u interesu kosovskih Srba i srpske budućnosti.

Ministar je napomenuo da je tokom večere vodio i bilateralne razgovore sa kolegama iz regiona, koji su takođe protekli u pozitivnoj atmosferi.

- Što se regiona tiče, nepodeljeno je mišljenje da je i tu napravljena atmosfera kakve nije bilo u prošlosti, a pohvale nisu stizale od nas, nego od onih koji posmatraju naš region - istakao je šef srpske diplomatije.

(Telegraf.rs / Tanjug)