Da li je rekonstrukcija Vlade Srbije dovoljna?

Stranke vladajuće koalicije se, deklarativno, ne plaše promena u Vladi Srbije i ističu da su zadovoljne radom svojih ministara, dok je opozicija ujedinjena u oceni da rekonstrukcija neće biti od velike pomoći

Rekonstrukcija Vlade Srbije, koja bi, prema najavama iz vladajuće koalicije, mogla da se dogodi u julu, "doneće novu energiju", smatraju predstavnici skupštinske većine, dok opozicija tvrdi da se problemi ne mogu rešiti zamenom pojedinih ministara.

Iz stranaka u skupštinskoj većini ističu da pre razgovora o rekonstrukciji treba analizirati izveštaje svakog ministra pojedinačno, najpre u njihovim stranakama, a zatim i na vladi. O rekonstukciji, dodaju, ne treba razmišljati pre 28. juna, kada se, kako tvrde, sasvim izvesno može očekivati da će Srbija dobiti datum za početak pregovora sa EU o punopravnom članstvu i niko nije spreman da pre toga "prozove" bilo kog ministra.

Zamenik šefa poslaničkog kluba SNS Zoran Babić kaže da će rekonstrukcije vlade biti, ali posle 28. juna, a da će naprednjaci tada održati i sednicu Glavnog odbora na kojoj će biti analiziran rad svih kadrova te stranke.

On dodaje da odgovor na stanje u Srbiji nije rekonstrukcija vlade, već promena politickog kursa zemlje, dogovor sa građanima i izbor vlade koja će imati podršku društva za ozbiljnu politiku.

(Telegraf.rs / Tanjug)