Vučić najavio podizanje monumentalnog spomen-obeležja u Beogradu

- Srpski narod ne sme da zaboravi svoje nacionalne junake i mora ih večito slaviti, ali istovremeno ne može dozvoliti da se najveće slobodarske ideje nekih proglašavaju terorističkim aktima, a njihovi akteri teroristima - poručio je prvi potpredsednik srpske vlade

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je podizanje monumentalnog spomen-obeležja u Beogradu, u znak sećanja na početak Prvog svetskog rata.

- Srpski narod ne sme da zaboravi svoje nacionalne junake i mora ih večito slaviti, ali istovremeno ne može dozvoliti da se najveće slobodarske ideje nekih proglašavaju terorističkim aktima, a njihovi akteri teroristima - rekao je Vučić tokom posete muzeju Andrićgrad u Višegradu.

On je sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i režiserom Emirom Kusturicom razgovarao i o obeležavanju stote godišnjice od početka Prvog svetskog rata. Vučić je podržao i izgradnju i rad Andrićevog instituta, i dodao da se nada da će taj Institut postati jedna od najvažnijih institucija srpskog naroda.

Prema njegovim rečima, namera je da se "sačuvaju tradicija i duhovnost srpskog nacionalnog bića, ne ugrožavajući istovremeno druge narode i poštujući državnost BiH".

(Telegraf.rs / Beta)